Tănase Stamule, text savuros despre PSD: “Pepiniera PSD ne-a adus trei Dăncile în guvern!”

Tanase Stamule, decanul FABIZ de la ASE București, a publicat pe o rețea de socializare un text haios și trist în același timp. Haios ca formă, trist în conținut. Un text despre realitatea tristă la care ne supune PSD-ul, această comicărie de partid. Vă lăsăm în continuare să vă delectați și enervați deopotrivă cu opinia doctorului în economie, Tănase Stamule:

“După nefasta perioada Dragnea în care singurul criteriu pentru a ajunge în guvern a fost subordonarea totală față de stăpânul politic, credeam că pepiniera de Dăncile, acest model de oameni politici lansați de PSD în spațiul public, a dispărut.
Din păcate, observ că în actualul guvern, tronează trei Dăncili care l-ar face invidios pe orice pupil politic al lui Liviu Dragnea.

  1. Dăncilul suprem și creatorul actualei crize bugetare este ministrul ascuns sub birou, vestitul făuritor de găuri bugetare, Adrian Câciu. Venit în politică direct din poziția de părerolog la TV, a aterizat în a doua funcție ca importanță din guvern, cea de ministru de finanțe. Toată lumea știe ca domnul Câciu este doar o extensie a premierului. Ce nu e clar însă este dacă e doar o extensie politică sau și una intelectuală. Domnul Câciu, a lăsat moștenire vestitul deficit bugetar denumit generic “gaura Câciu”, o inovație economică la care s-a putut răspunde doar prin pachetele fiscale Ciolacu 1 și Ciolacu 2.
  2. O altă Dăncilă în ascensiune, care se pregătește să îl depășească pe domnul Câciu la nivelul catastrofei generate în buget este până recent ilustra necunoscută politic Simona Bucura-Oprescu. Născută direct din spuma primăriei din Mioveni, stimata doamnă reinventează regulile responsabilității bugetare, generând un masacru la nivel bugetar prin noua lege a pensiilor. Fidelă urmașă a nefericitului Budăi în ceea ce privește inconsistența mesajului politic, doamna Bucura-Oprescu repetă mesaje de neînțeles despre pensii în speranța că îi va aduce puncte politice stăpânului său.
  3. A treia Dăncilă, ce așteaptă momentul oportun pentru a exploda politic și a genera o catastrofă este doamna ministru Natalia-Elena Intotero. Doamna s-a remarcat prin abolirea monarhiei suedeze și prin propunerea a trei job-uri pentru săraci ca soluție pentru găsirea prosperității. Pe partea de studii, termină sârguincioasă facultatea la 30 de ani, iar pentru merite intelectuale deosebite, socialiștii au promovat-o președinta comisiei de învățământ din Camera Deputaților.
    Din păcate USR e prea ocupat cu inchizițiile interne și cu dezbaterile despre sexul îngerilor pentru a putea fi un partener cât de cât serios la guvernare iar AUR mai are mult de lucrat la resursa umană pentru a deveni frecventabil. Acesta cred ca este singurul raționament pentru care PSD a revenit la vechiul mecanism de promovare al Dăncililor, în ciuda experienței nefaste din trecut.”

Hits: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *