Exclusiv! Procurorul Sorin Lia a fost reținut ca răzbunare a unor infractori din MAI

Procurorul Sorin Lia a făcut în urmă cu două luni plângeri penale cu referire la un grup infracțional organizat constituit de magistrați de la Curtea de Apel Craiova și niște polițiști cu funcții mari. Printre altele procurorul Lia a transmis ministrului de Interne, Parchetului General și altor structuri că doamna comisar Adina Popa, care instrumentează cazurile cu magistrați în patru județe (Olt, Gorj, Mehedinți, Dolj) a făcut presiuni directe pentru ca polițiștii care-l cercetau pe un nepot al său (al comisarului Adina Popa) pentru sex cu minori, să fie “iertat”. Cazul a fost instrumentat chiar de procurorul Sorin Lia, dar a fost trimis la instanță de alt procuror, atenție, comițându-se erori procedurale intenționat! Practic tot pentru a-l salva la instanță pe nepotul comisarului Popa.
În ciuda faptului că toți decidenții din MAI au știut de presiunile comisarului Popa, nu au demarat la timp un control intern efectiv.
Cazul era cu mult mai grav decât “cazul Horodniceanu”, vorbim de încercarea de a salva un infractor care a făcut sex cu o minoră (14 ani), CAZ PRODUS ÎN OLT, unde am avut tragedia de la Caracal, cu acele fete. În loc să investigheze pe cei indicați de procurorul Sorin Lia, mafia din Justiția din România și din Poliția Română a pus la cale un dosar inventat, cu scopul de a-l discredita pe procurorul care a atras atenția asupra acelor fapte grave.
Cunosc parte din acțiunile procurorului Lia de demascare a infracțiunilor din cele patru județe, știu și rolul său într-un dosar foarte GREU, cu oameni politici din vârful țării, dosar ce zace parte la DIICOT, parte la DNA și nu pot tăcea! Ce a pățit procurorul Lia este o încercare de a stopa demersurile sale, demersuri demarate de peste un an jumătate!

Într-o țară normală, europeană, acest procuror ar trebui să fie dat exemplu de curaj și implicare profesională, nu să cadă pradă mafiei!

AICI ceea ce am publicat în urmă cu două luni legat de cazul sexului cu minori și mușamalizarea de către cadre din MAI.

Hits: 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *