Exclusiv! Deja se conturează indiciile unei complicități la infracțiunea comisă de polițiștii din Iași – șeful lor o dă pe golănisme

Pe inspectorul-șef al IPJ Iași îl cheamă Costel, ca pe celebrul comediant de stand-up. Cu haina de polițist pe el crede că poate răspunde cu ironii unor întrebări despre ilegalități. I-am transmis oficial inspectorului-șef al IPJ Iași întrebarea dacă polițiștii aveau voie să filmeze cu telefoanele mobile în timpul controlului rutier. Răspunsul polițistului șef a fost unul ce se vrea șmecheresc, golănesc, ironic, dar este exact în maniera răspunsurilor date de cei care au ceva de ascuns. Îl aveți atașat în fotografie.

Fac din nou solicitare, de data aceasta și public, indicându-i niște legi și dispoziții pe care domnul inspector-șef sper că le cunoaște și nu le ia în râs:

Bună ziua, domnule inspector Gîtlan Costel, răspunsul dumneavoastră transmis mie, semnat de dumneavoastră, este un răspuns golănesc, de genul răspunsului unui interlop care vrea să ascundă infracțiuni comise sau al unui Costel care face stand-up comedy.
Vă reamintesc că nu am făcut solicitarea știindu-vă consilier juridic, ci inspector-șef al IPJ Iași. Întrebarea mea era pentru a afla punctul dumneavoastră de vedere, ca superior a doi polițiști care au filmat cu telefonul personal în timpul serviciului, nu pentru a afla de la dumneavoastră ce susține legea. Eu știu ce susține legea, se pare că dumneavoastră nu știți…
Ca urmare, domnule inspector-șef al IPJ Iași reformulez întrebarea:

  1. Legea cu privire la protecția datelor cu caracter personal – Legea 363/2018 -, Legea 218/2002, cât și Dispozițiile 97 din 03.11.2020 și 60 din 15.04.2022 (nu vă mai spun cine a dat acele dispoziții, că nu vă ofer nici eu consiliere juridică) permiteau ca un polițist din subordinea dumneavoastră să filmeze în timpul unui control rutier cu telefonul mobil? (Cunoașteți cazul Horodniceanu, ați dat și comunicat de presă – mincinos, se va dovedi acest lucru.)
  2. Dumneavoastră cunoașteți aceste legi și dispoziții? (totuși sunt mărinimos, vă indic că cele două dispoziții sunt date chiar de șeful Dvs, Inspectorul General al Poliției Române)

Aștept de la Dvs un răspuns oficial, de om al legii, nu de la un complice al unor infractori sau de la un Costel fără umor. Eu îmi permit să fac ironii, am fost plătit pentru asta zece ani la rând, lucrând la Academia Cațavencu. Dumneavoastră sunteți plătit să RESPECTAȚI LEGEA și SĂ FIȚI SERIOS. Sau vă credeți în filmul “BD la munte și la mare”…

Mulțumesc.
jurnalistul Alexandru Căutiș

Hits: 26

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *