Comasarea (recomasarea) Ministerului Turismului este LIPSĂ DE PATRIOTISM

Învățam în școală (aia proastă, comunistă…) că avem o țară frumoasă. Am început să o și iubim (poate tot din prostie, nu?), pentru ca apoi să vedem că suntem îndemnați pe zi ce trece să o desconsiderăm. Într-o lume în care turismul, activitatea prin care fiecare popor se laudă cu locșorul în care i-a dat Dumnezeu să trăiască, este la loc de cinste, este interes de stat, politica românească de azi face invers: pune turismul românesc la capitolul “și altele”, “ceva fără rost”. Da, ce rost are ca politician român să-ți apreciezi țara, când tu faci totul ca să o furi și să te muți în alte țări, pentru a scăpa de pedeapsa dictată de Instanțe! Ce rost are să nu încetezi să vezi frumusețile țării natale, când tu ai intrat în politică cu scopul de a fugi într-o zi din locurile acestea! Mai bine să te detașezi, să nu-ți pese, ba chiar să urăști ca politician român locurile natale, ca să fie ceva ușor de uitat…
Comasarea, de fapt recomasarea Ministerului Turismuluj cu cine știe ce alte și alte ministere nu pune doar turismul românesc la categoria “și altele”, ci pune “iubirea României” pe un loc mărginaș. Am ezitat să pun între ghilimele iubirea României. A devenit o expresie din alte vremuri, ca ruptă din vreo carte veche sau ca ceva ce este ireal. Vom ajunge să punem între ghilimele și țara, vom scrie peste tot “România”, chiar dacă nu toți vom fugi din ea.
Și asta pentru că cei care fug din România după ce au batjocorit-o ne induc să o privim cu superficialitate, ca ceva neimportant, ca ceva ce nu poate fi iubit, ce poate fi o glumă între ghilimele.
Comasarea Ministerului Turismului cu alte și alte ministere, de fapt SUB alte și alte ministere, înseamnă punerea între ghilimele a iubirii României de către niște politicieni cu valiza la picior. Încă mai au picioarele pe pământ românesc, doar picioarele, nu și inima.

Hits: 10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *