Exclusiv! De ce trebuie să demisioneze șeful Poliției Române

Mă număr printre cei care l-au felicitat pe chestorul Vasilescu atunci când a fost surghiunit de Dragnea. (a fost înlocuit de la șefia D.O.S.) I-am spus atunci că un polițist adevărat nu trebuie să răspundă la comenzi politice și că înlocuirea lui este dovada că și-a respectat profesia. L-am felicitat și când a ajuns șeful Poliției Române. Din păcate chestorul Vasilescu s-a lăsat pradă unor decizii politice în cazul circului legat de moartea lui Mototolea (zis Pian). Câteva aspecte care nu-i fac cinste domnului Vasilescu:

  • Deși Poliția Română a știut din noaptea uciderii lui Florin Mototolea (zis Pian) că incidentul s-a produs pe fondul unei altercații în care ucigașul fusese la rândul lui agresat, nimeni nu i-a deranjat pe restul participanților la acea bătaie generală, doi dintre ei, frații lui Florin Mototolea (zis Pian) putând participa nestingheriți la priveghiul fratelui lor, putând da declarații în presă. De ce le-a făcut Poliția Română acest hatâr celor doi agresori? Poate știe domnul Vasilescu de ce nu i-a ridicat Poliția decât după înmormântare sau poate știe domnul Vela…
  • Deși victima Florin Mototolea nu era vreun erou pierit pentru țară, ci un participant la o agresiune, care a avut neșansa să fie răpus de partea cealaltă, Poliția Română a respectat priveghiul și înmormântarea de parcă murise vreun general în misiune. Legea e lege, trebuia aplicată imediat pentru arestarea celorlalți agresori.
  • Deși vorbim despre o altercație cu participanți foști pușcăriași, deși la priveghi s-au încălcat alte reguli impuse la scară națională cu ocazia pandemiei, domnul Vasilescu a găsit potrivit să se întâlnească în persoană cu rudele agresorului-victimă, la o biserică, noaptea.
  • Deși și știa că riscă să fie înregistrat de niște interlopi, domnul Vasilescu s-a întâlnit cu ei și a avut o discuție de taină.
  • Deși acum vede că au apărut în presă informații despre acea întâlnire de taină, deși știe că altă structură din Poliție are la ora actuală înregistrările din biserică (aceasta este o informație certă!) domnul Vasilescu mai este încă în funcție….

Cu același respect ce m-a determinat să-l felicit când l-a surghiunit Dragnea îi adresez domnului Vasilescu acest sfat: Demisionați rapid pentru a nu atârna greșeala dumneavoastră pe umerii polițiștilor adevărați din subordine! Și luați-l de o mână și pe ministrul Vela, cel care v-a cerut întâlnirea de taină.

Hits: 248

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *