Exclusiv! Corupții de la Apele Române au scos la licitație sectoare de plajă ocupate de construcții ilegale, pe domeniul statului!

În urma solicitării mele Apele Române a anulat licitația pentru un sector de plajă din Vama Veche. Pe acel sector este o construcție de tip beach-bar, ce nu are ce căuta acolo la licitație. Din datele mele acea construcție a fost administrată de unul dintre finii primarului din Limanu, Daniel Georgescu. În toamnă primarul a demolat beach-barurile ilegale de pe sectoarele de plajă, mai puțin câteva unde erau prietenii și rudele sale. Acele construcții nedemolate fac azi ca licitațiile pe sectoarele de plajă respective să fie ILEGALE!!! De ce a făcut acest lucru? Cel mai probabil în speranța de a-și ajuta acoliții să fie singuri care mai au beach-baruri construite pe plajă. Nu există PUZ făcut pe aceste sectoare de plajă și legal nu se pot construi beach-baruri. Ca urmare, ar funcționa doar cele deja construite, adică nedemolate, care nu ar cere noi autorizații de construire. Ar funcționa cu o spoială de legalitate, dar practic tot ilegal, însă doar în condițiile în care au acordul statului român, adică doar dacă au închiriat plaja pe care se găsesc!
În acest moment Apele Române au anulat licitația pentru subsectorul 18, unde se găsește construit beach barul Amphora. Inspectoratul de Stat în Construcții ne-a transmis că Apele Române aveau obligația legală să demoleze acea construcție, conform ART 33 din Legea 50/1991. Niște corupți din ABADL (filiala Apelor Române din Dobrogea) nu au făcut acest lucru și tot niște corupți din ABADL s-au făcut că se poate scoate la licitație un sector de plajă ocupat de construcții.
Alte două subsectoare de plajă, 7 si 23 din Vama Veche, sunt în aceeași situație.
Solicit și pe această cale stoparea licitației pentru subsectoarele 7 și 23 și demiterea de urgență din cadrul ABADL a celor vinovați de aceste fapte grave.

Hits: 15

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *