Bucuria corupților e scurtă: pragul pentru abuzul în serviciu nu va rezista

Se pot spune multe despre Rareș Bogdan, dar nu că nu este unul dintre cei care au susținut protestele pro-justiție din vremea lui Dragnea. A fost probabil cel mai cunoscut dintre susținătorii protestelor, prin emisiunea pe care o ținea la Realitatea TV. Tocmai de aceea ne-am mirat să vedem cum câțiva colegi de partid de-ai dânsului au votat în Senat, alaturi de PSD, legea care pune prag de 250.000 de lei pentru că abuzul în serviciu să fie considerat infracțiune. Vă amintiți bine, aceeași lege încerca să o impună, acum câțiva ani, Florin Iordache de la PSD. Am așteptat deci o reactie de la PNL și ea a venit direct de la Rareș Bogdan:

“Să fie limpede, PNL nu susține introducerea unui prag pentru abuz în serviciu. Să ne amintim că CCR, care a blocat de două ori tăierea pensiilor speciale, a stabilit introducerea unui prag, fără să spună cuantumul acestuia. Acest prag poate fi de 5 lei (1 euro), respectând astfel decizia CCR, care are caracter obligatoriu, dar fără să ne îndreptăm spre pragul de tristă amintire, dintr-o epocă ce trebuie condamnată!
De la Guvernul României, propunerea legislativă a plecat fără prag, ca să fie lucrurile foarte clare!”

Bun. Înțelegem de aici că inițiativa va avea viață scurtă și că problema creată acum, fără susținerea PNL, va fi corectată în camera decizională. Să ne calmăm, deci. Dragnea nu și-a revenit și nici Ciordache nu se simte mai bine.

Hits: 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *