Europarlamentarul Siegfried Mureșan: „I-am cerut prim-ministrului Suediei să păstreze aderarea României la spațiul Schengen pe agenda Consiliului Uniunii Europene.”

După ce Bulgaria a anunțat că și-a negociat intrarea în Schengen pentru luna octombrie, s-au intensificat demersurile politicienilor români pentru aderare pe un model similar. Eurodeputatul Siegfried Mureșan (PNL), unul dintre cei mai hotărâți și experimentați politicieni români în ceea ce privește negocierea pentru aderarea României la Schengen, a anunțat că a demarat un dialog instituțional cu premierul Suediei, cu ocazia prezentării programului de activități al Președinției suedeze al Consiliului Uniunii Europene. Eurodeputatul român a dat detaliile demersului său, anunțând mesajul transmis oficial premierului suedez:

<<Din păcate, sub președinția anterioară a Uniunii Europene, nu am putut conveni în unanimitate cu privire la aderarea Bulgariei și a României la spațiul Schengen, deși aceste țări îndeplinesc toate condițiile necesare, așa cum a spus în repetate rânduri Comisia Europeană. Acesta este motivul pentru care, domnule prim-ministru, haideți să menținem acest subiect sus pe ordinea de zi pentru a ne asigura că putem îndeplini acest angajament.

După cum aderarea Finlandei și a Suediei la NATO va face să fim cu toții mai în siguranță, aderarea Bulgariei și României la spațiul Schengen va face, de asemenea, să fim cu toții mai în siguranță>>”, Siegfried Muresan, europarlamentar PNL.

Hits: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *