România și Bulgaria vor construi două noi hidrocentrale pe Dunăre: una la Turnu Măgurele și una la Călărași

Să nu desfacem încă șampania și să nu băgăm facturile pentru curent la tocător. E vorba totuși de două hidrocentrale mari, după modelul celei construite pe vremuri în parteneriat cu Serbia, la Porțile de Fier, iar termenul de finalizare nu poate fi decât relativ îndepărtat. El este corelat cu programul de închidere a centralelor pe cărbune, care se va întinde până în 2038.

Însă vestea este totuși una foarte bună, nu doar din perspectiva independenței energetice de care, odată cu tulburarea lumii, e din ce în ce mai mare nevoie. Vestea e bună și din perspectivă rutieră: poate că o să ne trezim și cu încă două treceri peste Dunăre, exact cum e cea de la Porțile de Fier, unde se face nu doar curent electric, ci și tranzit vamal.

Am înțeles din presă că au existat mai multe întâlniri pe această temă între miniștrii Energiei din România și din Bulgaria și că planurile sunt puse la punct. Mai departe, tot ce mai trebuie să facem noi, ca cetățeni, este să avem grijă de sănătatea noastră, că sa prindem și noi drumul de Grecia pe la Călărași, nu doar copiii noștri.

Hits: 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *