PNL a anunțat ce consideră prag al abuzului în serviciu

Cea mai comună faptă penală în rândul unor persoane cu atribuții publice este abuzul în serviciu. Presupune două componente: încălcarea cu bună-știință a unei legi și crearea unei pagube cuiva. Legile erau clar scrise, se putea face raportarea la ele, dar lipsea partea de concretețe a pagubei. Încercările trecute, tip Dragnea, considerau paguba ca fiind pierderea aceea contorizată în 200.000 lei pe puțin. A ieșit iureș, lumea a protestat, pe bună dreptate! Suma era prea mare, până la ea se puteau face greșeli pardonabile de ordinul zecilor de mii de euro. De aceea azi s-a încercat o nouă stabilire a pierderii presupuse de aplicarea aiuristică a legii de către funcționarul public. Pragul a fost mai întâi azi fixat de Senat la 250.000 lei, adică chiar mai rău decât pe vremea lui Dragnea. Ca apoi să fie anunțat un prag rezonabil de 9000 lei.
“În această seară, am decis să susținem propunerea Ministerului Justiției privind pragul de 9000 de lei la infracțiunea de abuz în serviciu. L-am mandatat pe liderul grupului PNL de la Camera Deputaților, Gabriel Andronache, să depună acest amendament în numele Partidului Național Liberal, în vederea susținerii și adoptării lui.” a declarat premierul Ciucă.

Nu e 5 lei, cât a cerut Rareș Bogdan, dar nici 250.000 lei, cât au cerut pungașii. E bine. E cât vreo 7 pensii de om sărac sau cât vreo 4 salarii medii.

Hits: 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *