Trei spitale noi pe bani europeni? Oare ne trebuie?…

Nici nu au venit bine primele tranșe din PNRR și deja apar voci care spun că nu ne trebuiau nouă acești bani europeni. Banii poate că nu, mai ales că nu sunt lei, ci euro, dar ne trebuie spitale, autostrăzi… Vom publica aici despre asemenea investiții, cu o frecvență ce va ține pasul cu demararea unor noi proiecte făcute cu acești bani. Azi, doar trei spitale pentru arși. Că noi, popor atent să nu ne ardă UE cu banii ei, avem nevoie de spitale de arși, ca să nu mai trecem printr-un calvar tip Colectiv. Cele trei spitale au fost anunțate de Guvern, dar nu e nevoie neapărat să citiți anunțul guvernamental. Fiți atenți ca nu cumva să aveți lei sau euro în buzunar în caz de vreun incendiu. De la banii aceia vă puteți frige rău, nu sunt buni…

“ În ședința de guvern am discutat despre construirea a trei noi spitale de arși la Timișoara, Târgu Mureș și unul pentru copii, în București. Proiectul de la Târgu Mureș este cel mai avansat, lucrările urmând să înceapă în luna iunie a acestui an, iar pentru celelalte două, construcția va începe cel târziu în luna septembrie.

Când vor fi gata în prima jumătate a anului 2025, cele trei spitale vor oferi în total 31 de paturi pentru marii arși, 20 de paturi pentru pacienți în stare intermediară și 58 de săli de operație.

În ședință, am mai făcut o reiterare a fondurilor europene pe care România le are la dispoziție în această perioadă. Avem șansa să atingem obiectivul de absorbție a cel puțin 90% din banii aferenți exercițiului financiar 2014-2020. Sistemul informatic pentru apelurile pe proiecte în exercițiul financiar 2021-2027 va fi gata curând, iar depunerea acestora va demara pe 16 mai.”, a declarat premierul Ciucă.

Hits: 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *