Solicitare pentru implicarea Comisiei Europene în creșterea siguranței transportului rutier de mărfuri

Tot mai desele atacuri asupra șoferilor de TIR și tâlhăriile din parcările autostrăzilor au determinat autoritățile UE să conceapă un plan de creștere a siguranței rutiere. Printre promotorii acestei acțiuni se numără și eurodeputatul român Rareș Bogdan:

“Comisia Europeană trebuie să promoveze creșterea numărului de parcări și să ceară statelor membre UE să ridice standardul de siguranță. Comisia trebuie să colaboreze cu Consiliul European și să ia urgent măsuri în sensul dezvoltării colaborării polițienești, adică o implicare a autorităților din toate țările membre în ceea ce privește prevenirea, depistarea și investigarea infracțiunilor pe șosele și în zonele de parcare.
Consider că țările UE trebuie să-și asume responsabilitatea și să atace frontal problema siguranței parcărilor, prin intermediul unor strategii coerente de siguranță rutieră.
Este nevoie de mecanisme în baza cărora, în situația unui atac împotriva unui șofer sau a unui camion, săvârșit pe teritoriul unui stat, să se activeze un sistem de reacție imediată. Avem nevoie de protocoale clare, eficiente și ușor de aplicat. Este absolut necesară introducerea unor patrule regulate de poliție în zonele de parcare în care nu pot fi asigurate permanent servicii de securitate și în care au fost consemnate atacuri împotriva transportatorilor.
Este o măsură pe care o susțin categoric și care demonstrează încă o dată că Uniunea Europeană depune eforturi în încercarea de a combate criminalitatea și criminalitatea organizată din rețeaua rutieră a UE și de a promova o circulație efectivă a mărfurilor în condiții de siguranță.”

Hits: 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *