Se impune rapid un acord între Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății

Pe fondul accidentelor provocate de persoane drogate, pe fondul creșterii consumului și traficului de droguri, Guvernul trebuie să ia de urgență niște măsuri care pot ajuta la diminuarea acestor fapte grave. Una dintre măsuri este parafarea unor acorduri între MAI și Ministerul Sănătății care să prevadă:

  • Colaborarea pentru efectuarea testelor pentru substanțe interzise asupra elevilor. Aceste teste nu pot fi efectuate asupra tuturor elevilor de către personalul medical, este necesar sprijinul Poliției și al altor structuri pentru depistarea acelor adolescenți care prezintă indicii ale consumului de droguri
  • În situațiile în care sunt supuși testării ad-hoc adolescenți deja aflați sub influența drogurilor se impune sprijinul Jandarmeriei. Personalul medical nu are posibilitatea și nici atribuții pentru imobilizarea persoanelor recalcitrante.
  • După crima de la metrou, în care o tânără a fost împinsă în fața trenului de către o persoană cu afecțiuni psihice , nu s-a ajuns la un acord între Ministerul Sănătății și MAI pentru ca în ambulanță să poată fi prezent si un angajat al Jandarmeriei, care să poată interveni în imobilizarea pacienților ce presupun riscuri în timpul transportării la spital.

Să sperăm că vom vedea măsuri concrete în zilele următoare. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a anunțat preambulul acestor măsuri:

“Începutul noului an școlar marchează și lansarea unui program amplu de măsuri pentru prevenirea traficului și consumului de droguri în școli, precum și pentru combaterea actelor de violență din școli. Am inițiat acest program în colaborare strânsă cu mai multe ministere, deoarece succesul său depinde de acțiunea coordonată a mai multor instituții.”

Hits: 18

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *