Rareș Bogdan s-a referit la posibilitatea unui candidat comun la prezidențiale cu PSD drept „elefantul din încăpere”

Rareş Bogdan, vicepreședinte al PNL, a făcut o comparație interesantă între posibilitatea candidaturii la comun cu PSD în alegerile prezidențiale și o situație din trecut, din timpul guvernării PSD. Acesta a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Piteşti:

“Am participat la toate discuţiile din coaliţie. Ştiţi celebrul elefant din încăpere de care vorbea Klaus Iohannis la şedinţa de guvern la care a participat în urmă cu vreo patru ani? Cam aşa eram noi. Adică stăteam 7 plus 5 oameni, 12 persoane din conducerea coaliţiei, 5 de la noi, 7 de la domniile lor. Ne-au rugat să acceptăm doi în plus, persoane care îşi aveau rolul în acel moment în şedinţă. Doar de elefant nu vorbeam. Am vorbit de toate, dar de elefantul din încăpere, candidatura la prezidenţiale şi eventualitatea unei candidaturi comune, nu s-a vorbit, vă spun cu toate sinceritatea. Am văzut că în spaţiul public a apărut ideea că noi suntem cei care am adus în spaţiul public necesitatea comasării. Eu am adus argumentele pentru comasare, pot să vă aduc argumente care să arate că anumiţi primari de-ai noştri nu sunt neapărat cei mai fericiţi, că de asemenea ducem partide extremiste noi spre intrarea lor în consilii locale şi consilii judeţene din cauza unui val creat şi acest lucru ar fi mai greu de făcut în luna septembrie. Deci pentru astea să zic că sunt împotriva comasării. Vă mai pot aduce argumente. Mă pot transforma în avocatul diavolului şi să aduc argumente succesive de ce nu ar fi neapărat acest lucru. Am găsit şi argumente inverse. Dar nu, PSD nu a venit cu această chestiune finală. Am văzut speculaţii în spaţiul public, că e vorba de Primăria Capitalei, că e vorba de comisar european. Nu s-a discutat la nivelul ăsta. S-au discutat şi scenarii şi calendar electoral din punct de vedere legal. Atât.”

Rareș Bogdan a reiterat totodată ideea că singurul candidat posibil la prezidențiale din partea PNL este Nicolae Ciucă și a transmis că este sigur că din toamnă acesta va fi președintele României.

Hits: 11

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *