Rareș Bogdan reacționează legat de acțiunile represive din Nicaragua

“Condamn ferm toate acțiunile represive ale autorităților din Nicaragua împotriva partidelor de opoziție democratice și a membrilor acestora, a jurnaliștilor și a altor lucrători din mass-media, a studenților, a populațiilor indigene, a apărătorilor drepturilor omului și a societății civile. Alături de colegii mei, susțin categoric eliberarea imediată a prizonierilor politici deținuți în mod arbitrar, printre care se află candidații potențiali la președinție precum și a altor activiști ai opoziției, apărătorii ai drepturilor omului și jurnaliști.
În plus, resping cu tărie adoptarea și punerea în aplicare a legilor restrictive și punitive, mai ales că acestea contravin drepturilor și libertăților cetățenilor nicaraguani, astfel cum sunt consacrate în Constituția Republicii Nicaragua, în Carta democratică interamericană și în alte tratate internaționale la care Nicaragua este parte semnatară. Prin urmare, apreciez că abrogarea imediată a acestor legi și restabilirea dialogului sunt singura cale de ieșire pașnică din criza politică, economică și socială din Nicaragua.Totodată, cei responsabili pentru încălcările grave ale drepturilor omului comise începând cu 2018 trebuie să răspundă pentru faptele lor.
Susțin acțiunea întreprinsă la nivelul Parlamentului European și subliniez că autoritățile din Nicaragua trebuie să ia măsuri urgente în sensul consolidării democrației și a statului de drept, precum și în sensul respectării drepturilor omului și a libertăților fundamentale.

Hits: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *