Rareș Bogdan: “Este imperios necesar ca măsurile impuse în pandemie în celelalte state europene să fie adoptate și în România!”

A impune sau nu condiția vaccinării persoanelor care vor să aibă acces în restaurante? Este aceasta o o idee și totodată o dilemă apărută în România? Este o noutate? L-am rugat pe eurodeputatul Rareș Bogdan să ne răspundă la aceste întrebări care se vehiculează tot mai des, pe măsură ce se anunță noi restricții pe fondul pandemiei.
“Am văzut că există oarece îngrijorări din partea mediului de afaceri legat de impunerea accesului pe bază de vaccin în restaurante. Această regulă este de mult timp impusă în alte țări europene și cred că a arătat deja cât este de importantă. Uitați-vă la evoluția Franței, spre exemplu. Nu mai sunt în zona roșie. De mult timp au impus această regulă, și nu sunt nicidecum un caz singular. La noi a fost minimizată la nivelul mentalității generale importanța vaccinării, iar prezentarea obligatorie a certificatului de vaccinare la intrarea într-un local a părut o enormitate. Este normalitate, nu enormitate! Este imperios necesar ca măsurile impuse în pandemie în celelalte state europene să fie adoptate și în România! Haideți să fim la unison cu țările europene surori, care au fost mult mai lovite de pandemie și care au impus reguli de netăgăduit, precum cea a certificatului de vaccinare drept condiție a accesului într-un restaurant!”

Hits: 5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *