Rareș Bogdan despre nevoia unei mai eficiente activități de cyber-security

Rareș Bogdan militează pentru o creștere a atenției acordate securizării cibernetice a Uniunii Europene și, implicit, pentru o creștere a rolului României în activitatea de cyber-security. “Creșterea numărului de atacuri cibernetice din ultima perioadă a demonstrat cât de importantă este protejarea spitalelor, a centrelor de cercetare și a altor infrastructuri. Drept urmare, sunt necesare acțiuni ferme în acest domeniu pentru a orienta economia și societatea UE către viitor.
Amenințările hibride sunt din ce în ce mai numeroase, inclusiv prin utilizarea campaniilor de dezinformare și a atacurilor cibernetice asupra infrastructurii, proceselor economice și instituțiilor democratice și devin o problemă gravă și riscă să afecteze procesele democratice, cum ar fi alegerile, procedurile legislative, aplicarea legii și justiția.
În consecință, e necesar să se aibă în vedere ca toate produsele conectate la internet din Uniune, inclusiv cele destinate utilizării de către consumatori și industrie, împreună cu toate lanțurile de aprovizionare care le pun la dispoziție, să fie securizate începând cu momentul conceperii, să fie rezistente la incidentele cibernetice și să fie protejate rapid atunci când sunt descoperite vulnerabilități. Digitalizarea societății noastre înseamnă că toate sectoarele sunt interconectate, iar deficiențele dintr-un sector pot obstrucționa alte sectoare.
Consider esențial acest demers în condițiile în care securitatea cibernetică este una dintre principalele priorități ale UE și una dintre pietrele de temelie ale Europei digitale și conectate.” a declarat eurodeputatul român.

Hits: 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *