Rareș Bogdan: “Bugetul U.E. este perfect orientat către nevoile stringente generate de pandemie.”

Exercițiul financiar al anului următor e gata de intrat în vigoare. Eurodeputatul Rareș Bogdan este optimist în privința planului financiar european pentru 2022: “Susțin acest demers care are ca scop redresarea în urma pandemiei, stimularea investițiilor și combaterea șomajului. Bugetul U.E. este perfect orientat către nevoile stringente generate de pandemie.0 Apreciez măsurile luate pentru finanțarea mai multor programe și politici care vor contribui decisiv la redresarea post-pandemică. Printre acestea, se numără programul de cercetare Orizont Europa, mecanismul Conectarea Europei – care finanțează construcția de rețele transeuropene de transport, energetice și digitale durabile și de înaltă calitate, dar și programul LIFE pentru mediu și acțiune climatică.
Sprijinul pentru tineri rămâne o prioritate-cheie pentru Uniunea Europeană. În context, subliniez majorarea programului Erasmus+ .Totodată, consider îmbucurător faptul că o sumă importantă a fost adăugată la proiectul de buget pentru susținerea punerii în aplicare a Garanției europene pentru copii. Un alt aspect demn de semnalat este faptul că EU4Health a fost, de asemenea, stimulată financiar, cu scopul de a construi o Uniune Europeană a Sănătății puternică și de a face sistemele naționale de sănătate mai rezistente.
Sprijin acțiunile întreprinse și cred cu tărie că ele ne ajută să facem încă un pas important în sensul consolidării programelor orientate spre viitor în domeniul cercetării, inovării și educației, cu un accent special pe tineri și copii.”

Hits: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *