Rareș Bogdan a răbufnit în Parlamentul European: „Ne-ați mințit în mod repetat. Ne umiliți si păcăliți constant, deși suntem cetățeni europeni model”

Europarlamentarul Rareș Bogdan a ținut astăzi un discurs excepțional în Parlamentul European. Eurodeputatul și-a exprimat nemulțumirea vizavi de artificialul refuz al instituțiilor europene de a permite intrarea României în Schengen:

Excelențele voastre,
 
Ne-ați mințit! Ne-ați mințit în mod repetat. Ne umiliți și păcăliți constant deși suntem cetățeni europeni model, responsabili și deschiși, toleranți și extrem de muncitori.

Am făcut eforturi uriașe și am deschis larg ușile pentru 6 milioane de cetățeni ucraineni ce fugeau din fața agresiunii inacceptabile și incalificabile a lui Putin.

Ne punem la grea încercare fermierii noștri rămași cu mii de tone de cereale în hambare sau pe câmp pentru a primi cerealele ucrainene ce trebuie să ajungă în Nordul Africii și în Europa Occidentală, însă care rămân în cantități uriașe și pe teritoriul României. Ne-am securizat granițele și tocmai azi dimineață românii de la granița sudică cu Ucraina au primit mesaje de informare și avertizare cu privire la protejarea de bucățile de drone ce cad de pe celălalt mal atacat în rafale de ruși.

Nu sunteți capabili să puneți presiune și să îl opriți pe cancelarul Nehammer al Austriei de a umili și sfida o țară cu 25 de milioane de cetățeni europeni.

Nehammer sfidează și umilește NU doar România și pe români, el își bate joc de eurosistem, de voi toți, de la Consiliu până la tine, în mod special, dragă Ursula.

Tu, Roberta, Charles Michel ne faceți promisiuni peste promisiuni iar noi privim cum România, exemplu al toleranței etnice și religioase, al parteneriatului corect și asumat pentru forțele militare NATO este bântuită de stafia extremismului, anti-europenismului și intoleranței, ba mai nou, e drept că încă izolat, chiar și al unui început de pan rusism și pan asianism. Partide marginale au devenit periculoase din cauza refuzului Austriei de a ne accepta în Schengen și al vostru de a fi incapabili de a-l convinge pe cancelarul austriac Nehammer că greșește grav față de Europa Comună și față de solidaritatea Construcției Europene.

Vorbim în termeni elogioși de viitorul Europei, dar tolerăm că un fost ministru de Externe al Austriei, ce dansa la nuntă cu dictatorul Putin, să anunțe că s-a mutat în orașul dicatorului, la Sankt Petersburg.  
Aud cuvinte ca solidaritate, unitate și alte glume. Care solidaritate? Ce au cerut românii care sunt umiliți pe coridoare marginale în aeroporturi? Ce unitate și egalitate de șanse când românii stau la cozi kilometrice la granițe?

Am fost primii care am adoptat buget de 2% pentru Apărare, iar acum mergem pe 2,5%. În timp ce noi securizam frontiera, alții se dezvoltau! Românii au apărat Europa în ultimii 500 de ani. Am livrat petrol, gaze, lemn, uraniu, apă, dar mai ales inteligență! Iar pentru a ne apăra țara a trebuit să negociem permanent.
Ne-ați hrănit cu iluzii, dar am rămas și rămânem europeni. Asta în timp ce Austria vânează contracte, iar România așteaptă respectul cuvenit. ATÂT!

RESPECT și ȘANSE EGALE”

Hits: 75

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *