PNL anunță că se opune categoric legii care prevede legalitatea deținerii a 3 grame de canabis

În timp ce se desfășoară anchete pe mai multe paliere cu privire la traficul și consumul de droguri, în Parlament a fost depus un proiect de lege care prevede că deținerea a trei grame de canabis în scopul consumului propriu poate fi acceptată. Cu privire la acest proiect a dat un comunicat Partidul Național Liberal, prin care anunță că se opune unui astfel de proiect:

„Drogurile distrug vieți și familii în România. Am văzut-o cu toții în ultimele săptămâni, iar tragediile precum cea de la 2 Mai au arătat nevoia de acțiune imediată. Ministrul de interne, Cătălin Predoiu, a anunțat măsuri urgente, o reformă amplă a sistemului, dar și un plan pentru siguranța elevilor în școli. Acțiunile din ultimele zile – prin care se fac percheziții și sunt capturate cantități semnificative de droguri – sunt doar primii pași.

Nu poți lupta cu drogurile, cu jumătăți de măsură. Nu poți să faci concesii – așa cum își doresc unii prin Parlament. Din păcate, în timp ce părinții își doresc mai multă siguranță pentru copiii lor, încă sunt depuse proiecte de lege pentru dezincriminarea deținerii de droguri în vederea consumului. Chiar în limita a trei grame! Așa ceva este intolerabil și reprezintă doar o gură de oxigen dată traficanților, care folosesc astfel de breșe pentru a acționa „la vedere”, fără a mai fi condamnați. E verificat în alte state deja.

Cine sunt autorii legii? Foști și actuali parlamentari ai USR, bineînțeles. Prin acest proiect deschid o autostradă către traficul și consumul de droguri. Iar dacă ar fi adoptat, nu trebuie să ne ascundem să o spunem, ei ar deveni autorii morali ai viitoarelor tragedii de tipul 2 mai.

Colegii mei, senatorii PNL, s-au luptat pentru respingerea acestui proiect de lege și la fel vom face și în Camera Deputaților! Respingerea proiectului nu e o doar o decizie politică, e un act de responsabilitate socială. Față de familiile din România, față de sănătatea și viitorul copiilor.”, Comunicatul este semnat de Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

Hits: 87

One thought on “PNL anunță că se opune categoric legii care prevede legalitatea deținerii a 3 grame de canabis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *