Primarul din Vama Veche o ia pe urmele lui Mazăre

Mazăre obișnuia să aibă o parte din orice afacere mai măricică din Constanța. Cerea șpăgi pentru orice trebuia să fie semnat de mâna lui. Voia să distrugă orice concurent al afacerilor sale. La fel cum Ceaușescu a lăsat în mentalul unor politicieni români aspirația de a ajunge dictatori (vezi Dragnea, Ponta etc.) tot așa și Mazăre a produs mici copii ale sale, în multe primării din județul Constanța. Acești mici „Mazăre” vor avea mai devreme sau mai târziu soarta idolului lor.

Primarul comunei Limanu (din care face parte și Vama Veche) ar putea fi cercetat penal cam pentru toate spețele în care a fost Mazăre urmărit penal. Procurorii DNA au deja depuse în privința sa mărturii multiple. Unele sunt din partea unor persoane care s-au trezit cu un blocaj suspect din partea primarului când au cerut autorizații de construcție. Daniel Georgescu dă preferențial autorizații de construcție, după motive doar de el știute… Prentru cine ar fi tentat să creadă că acest primar este foarte exigent și îi trebuie și doi ani ca să răspundă la o solicitare de autorizație de construire, avem un detaliu halucinant. Primarul Georgescu este în ilegalitate el însuși cu propriul hotel, La Frontiera. PUG-ul  comunei Limanu aprobat prin HCL 56/2000 prevede în mod  OBLIGATORIU ca toate construcţiile edificate în Vama Veche SĂ AIBĂ UN REGIM DE ÎNĂLŢIME DE P+1+MANSARDĂ.
În cazul edilului comunei Limanu, legea se aplică preferenţial în sensul că acesta beneficiază de edificarea unei construcţii de P+4 în Vama Veche, ,,LA FRONTIERA, al cărui proprietar este. Acest lucru a fost posibil obţinând autorizaţie de construire pentru etajul 3 şi 4 în mod nelegal cu încălcarea prevederilor PUG-ului comunei Limanu.
Pentru a crea o aparentă stare de legalitate acesta şi-a permis mutarea străzii pentru ai încăpea construcţia pe domeniul public al localităţii și s-a folosit de un PUZ al unui vecin, ale cărui reglementări nu i se puteau aplica.

Primarul Georgescu,  prin extinderea hotelului „LA  FRONTIERA” și-a permis să ocupe tot trotuarul public al localităţii şi să-l închirieze, iar terasa care  deserveşte restaurantul și-a permis să o construiască pe un teren cumpărat de la primăria Limanu. 63 metri pătrați au fost trecuți din domeniul public în domeniul privat și s-au vândut fără a avea la bază o evaluare corectă. La cadastru, în ciuda evidenței, pentru că oricine poate vedea câte etaje are acel hotel, a fost trecută drept clădire cu un singur etaj. Merită ca procurorii să meargă pe firul autorizației de construire a etajelor ce nu figurau în cadastru și vor avea surprize foarte interesante. În imagini vedeți cum primarul și-a făcut un etaj camuflat, o țigănie de moț retras, în speranța că nu se vede de la stradă. Hai că se poate!

Hits: 1435

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *