Premierul Nicolae Ciucă a luat inițiativa de a rezolva criza din educație

El a convocat o ședință pe criza din Educație la Guvern și a transmis pozitia partidului pe care îl conduce vizavi de această problemă: „PNL vrea ca revendicările profesorilor să fie soluționate de urgență.”

Această ședință vine și după ce Marcel Ciolacu, liderul PSD, a avut un nou puseu de populism și a anunțat că suspendă negocierile pentru rotativă până când se vor rezolva “adevăratele probleme ale cetățenilor”. Pentru cine nu știe, adevăratele probleme ale cetățenilor sunt greva profesorilor și reforma pensiilor speciale, iar Ciolacu s-a gândit că e mai comod să le rezolve alții, înainte să ajungă el premier. El iubește prea bine cu vorbele populiste ca să își riște procentele electorale cu niște fapte concrete.

Profesorii cer nimic altceva decât majorarea salariilor conform legii salarizării unitare, care printre altele spune că salariul unui profesor debutant trebuie să fie cel puțin egal cu salariul mediu brut pe economie. De asemenea, cer plata orelor suplimentare și indexarea anuală a salariilor în raport cu rata inflației – adică nimic ieșit din comun, însă chestiuni nu tocmai simplu de onorat în contextul apropierii unei crize economice.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că PNL susține încă de la început că principala preocupare a coaliției trebuie să fie soluționarea problemelor cetățenilor. El a spus că PNL dorește ca revendicările profesorilor să fie soluționate de urgență și că Ministerul Muncii are toată susținerea coaliției pentru a realiza legea salarizării unitare și reforma pensiilor speciale, dans asigurări că PNL a cerut respectarea protocolului și evitarea unor discuții pe funcții și persoane, pentru a nu se îndepărta de la adevăratele probleme ale românilor.

Mâine, va avea loc la Guvern o întâlnire cu sindicatele, premierul încercând să rezolve criza pe calea dialogului.

Hits: 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *