Exclusiv! Pe lângă pensii “speciale”, o judecătoare se bucură și de protecția specială și ajutorul special al colegilor

În toamna anului trecut am prezentat cazul unei judecătoare care nu s-a abținut în procesele în care erau parte un procuror, fost iubit și un judecător, cu care, din datele mele, are un copil (cu paternitate nedeclarată.) Deși nu i-am publicat inițial în clar numele judecătoarei, m-am trezit că sunt amenințat și jignit pe pagina de Facebook “Forumul Magistraților” de către judecătoarea Sorina Marinaș, care, se pare, s-a recunoscut în ipostaza descrisă de mine. Judecătoarea și-a permis să mă numească în fel și chip, să inventeze un așa-zis complot la adresa ei. Aș fi ignorat stilul de mahalagioaică al respectivei dacă nu și-ar fi permis să mă amenințe cu procese, cu plângeri penale. Intenția ei era să mă intimideze, ca eu să nu mai continui să dezvălui situația de incompatibilitate în care se aflase în câteva rânduri. Complementar articolului meu m-am adresat Inspecției Judiciare pentru a elucida dacă judecătoarea respectivă trebuia să se abțină. După mai multe luni Inspecția Judiciară mi-a transmis că a demarat cercetarea disciplinară a judecătoarei Marinaș. Pentru modul jalnic în care și-a permis să mă atace pe un forum de judecători, nominal, în condițiile în care eu nu-i dădeam numele în articolul meu care prezenta cu argumente legitime situația ei profesională (s-au dovedit legitime și prin faptul că Inspecția Judiciară le-a considerat valide) am decis să transmit în Octombrie 2022, către Parchetul General, o plângere în care am atașat înscrisurile cu exprimările la adresa mea ale doamnei judecătoare.
Rețineți momentul, luna Octombrie 2022. Timp de șapte luni judecătoarea a continuat tot felul de manevre de intimidare. Mi-a intentat proces civil în care a cerut să nu mai public ceva despre speța judecătoarei cu copil nedeclarat. Repet, nici măcar nu-i dădusem numele! S-a adresat unei procuroare, colege de instituție, să declanșeze urmărirea mea, mai exact a unor magistrați pe care-i bănuia că sunt sursele mele. Sunt convins că am avut supravegheat telefonul. Ce mai, ca-n comunism! Pe scurt, și-a dorit să mă forțeze să tac, și-a dorit să nu se mai știe că se aflase în incompatibilitate. Partea mai gravă este că plângerea mea adresată Parchetului General a fost ținută la sertar timp de ȘAPTE LUNI. Abia după ce am solicitat lămuriri, acum câteva zile, mi-a răspuns o procuroare (pe care o știam onestă) că e undeva pe la ei plângerea mea, dar se pare că are doar număr de petiție și că ar trebui să le mai dau ceva detalii.
Ce pot spune foarte răspicat: Din prima zi în care am publicat articolul despre acea situație a judecătoarei (fără să-i dau numele!), doamna Sorina Marinaș a început un șir de acțiuni de intimidare și urmărire în care și-a implicat mai mulți colegi. Niște “speciali”… În loc ca Parchetul General să sesizeze comportamentul anormal prin care judecătoarea încerca să stopeze dezvăluirile din presă despre abaterile sale profesionale, Sorina Marinaș a beneficiat de complicitatea unor colegi care au dosit plângerea mea timp de ȘAPTE LUNI!
Ce țară liberă mai e asta în care presa nu are voie să prezinte posibile incompatibilități ale unui judecător? Ce Justiție e asta în care un jurnalist poate fi hărțuit fiindcă își permite să scrie de incompatibilitățile unui judecător?
Magistrații au nu doar pensii speciale, au și obligații speciale! Printre aceste obligații este și aceea de a se abține în procesele în care pot fi părtinitori, dacă au avut relații apropiate cu o parte din proces. Printre aceste obligații ale magistratului este și aceea de a înfăptui actul de justiție cu adevărat, nu a se acoperi “colegial” un magistrat pe altul.
Libertatea presei este un garant fundamental al democrației! La fel de fundamental ca și dreptul la o judecată corectă, scutită de aranjamentele de breaslă sau de relațiile amoroase din rândul magistraților.

Va urma

Hits: 21

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *