PNL infirmă că ar vrea Ministerul Mediului de la UDMR. De altfel, nici Greta Thunberg nu ar putea pretinde Mediul de la UDMR

Partidul Național Liberal a respins zvonurile neverificate potrivit cărora ar dori ori ar plănui să preia Ministerul Mediului de la UDMR, în cadrul rotației guvernamentale care va avea loc la sfârșitul lunii. Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat la Digi 24 că nu există nicio solicitare din partea liberalilor în acest sens și că scoaterea UDMR de la guvernare nu este pe agenda PNL.

“Nu există nicio solicitare din partea PNL pentru vreun portofoliu al UDMR. Nu am discutat despre acest lucru și nu avem niciun motiv să o facem. UDMR este un partener loial și responsabil în coaliția de guvernare și își face treaba bine la ministerele pe care le conduce. Scoaterea UDMR de la guvernare nu este pe agenda PNL și nici nu ar fi benefică pentru stabilitatea și eficiența guvernării”, a spus Stroe.

Declarația sa vine după ce liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, a amenințat, sub influența acestor zvonuri neverificate, cu ieșirea UDMR de la guvernare.

Dincolo de chestiunile astea legate de acordul politic pe baza căruia funcționează actuala coaliție de guvernare, să observăm și cât de interesat este UDMR de problemele de mediu, din moment ce amenință cu părăsirea guvernării. Nu ne amintim ca, de la înființare până în prezent, UDMR să mai fi amenințat vreodată cu ieșirea de la guvernare. Cu intrarea la guvernare a amenințat de multe ori, dar cu ieșirea niciodată. Cei de la UDMR par atât de atașați de mediu încât o pun în umbră și pe Greta Thunberg.

Hits: 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *