Pielea ursului din pădure – asta ne vând socialiștii chiar acum

Ce anunță, de fapt, vestea creșterii pensiilor cu 40% de anul viitor, veste dată de Ciolacu, “primul valutist al țării”, așa cum îi cataloghează un cunoscut profesor de la ASE? Ascunde o țeapă, bineînțeles, din moment ce o astfel de creștere, altfel meritată de către pensionari, nu poate fi susținută de cifrele pe care stă bugetul țării. Dar țeapa poate avea două variante, după cum urmează:
1) Prima variantă, țeapa clasică – nu se vor mări pensiile decât cu rata inflației, deci nici vorbă de o creștere de 40%. Se va da vina pe oamenii răi de pe plan intern, dar și pe oamenii și mai răi de pe plan extern: FMI, Comisia Europeană și Banca Mondială, care nu vor să ne lase să ne bucurăm de viață măcar la pensie.
1) Varianta 2, țeapa și mai clasică: pensiile chiar se vor mări cu 40%, dar la pachet cu o creștere a taxelor – și a TVA-ului, în special – care nu doar că va anula surplusul de pensie prin inflație, dar va și arunca țara într-o criza cu nu au mai văzut nici măcar celebrii socialiști Tsipras și Varoufakis. Mai țineți minte prin ce trecea Grecia acum 10 ani? Cam asta ne așteaptă și pe noi, cu deosebirea că noi nu avem insule de vândut ca să putem depăși momentul. Noi avem de vândut doar pielea ursului din pădure, dar pe asta a vândut-o deja Ciolacu când a anunțat creșterea de 40%.

Hits: 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *