Pensia “specială” a militarilor pe înțelesul tuturor, în cifre corecte

Încă o zi, încă o rundă de scandal pe tema pensiilor “speciale”. Fără însă să se spună că aceste pensii “speciale” sunt cu adevărat speciale, din punctul de vedere al cuantumului, doar pentru unele profesii. Cum ar fi magistrații. Dar acum se discută despre pensiile militarilor, iar contestatarii uită să spună că pensia medie la MApN este de 4000 de lei. Nu e o pensie mică, dar la acest nivel nu e nici una specială, dacă ne raportăm la pensiile de 21.000 de lei ale magistraților.
Nu știm de decizie politică se va lua în legătură cu aceste pensii, sperăm că decizia nu va pune în discuție PNRR-ul, dar trebuie totuși spus și faptul că pensiile militarilor nu sunt indecente și prin urmare nu pot fi nici speciale, în sensul gramatical care a făcut carieră în rândul populației.
Pe restul discuției, dacă sunt pensii plătite de la bugetul asigurărilor de stat sau de la bugetul MApN, lăsăm specialiștii să se pronunțe. Noi voiam doar să spunem la cât se ridică pensia medie în armată, pentru a evalua mai corect dacă e ceva special sau nu e ceva special atunci când mai vorbim de ele. Restul e istorie, e aritmetică, e contabilitate, e negociere cu Banca Mondială, e ce vreți voi – dar pensie “specială” sigur nu e la militari.

Hits: 12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *