Nicolae Ciucă, cu ocazia Zilei de comemorare a Holocaustului: “Vedem cum tot mai multe formaţiuni îşi asumă în mod viclean, sub haina unui fals patriotism, o ideologie radicală şi xenofobă”

Pe 27 ianuarie, cu ocazia Zilei Internaționale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, președintele Senatului, Nicolae Ciucă, a transmis acest mesaj:

“Ceremonia de astăzi este un omagiu adus tuturor victimelor Holocaustului, dar şi o invitaţie la reflecţie asupra trecutului nostru şi la asumarea lui. Holocaustul este o pagină neagră a istoriei noastre, care a pus în aplicare o ideologie monstruoasă – exterminarea a milioane de oameni pe baza apartenenţei la o etnie. De aceea, educaţia şi conştientizarea fenomenului Holocaustului trebuie să fie priorităţi pentru noi toţi. În ultimii ani, România a luat mai multe măsuri privind educaţia şi cercetarea Holocaustului, dar şi de combatere a antisemitismului. Totodată, la nivel internaţional, respectiv în cadrul tuturor organizaţiilor din care facem parte, România promovează activ valorile democraţiei şi statului de drept, drepturile şi libertăţile fundamentale, combaterea şi prevenirea antisemitismului, xenofobiei, rasismului. Vedem cum tot mai multe formaţiuni îşi asumă în mod viclean, sub haina unui fals patriotism, o ideologie radicală şi xenofobă, prin care urmăresc să elimine ordinea democratică şi libertatea în societăţile europene. Aceste formaţiuni politice se ascund în spatele unor propuneri şi discursuri populiste, fals patriotice, pentru a promova o agendă de excludere a unor grupuri de cetăţeni din rândul societăţii. Şi asistăm la tot mai multe situaţii în care lideri politici extremişti încearcă să pună problemele reale cu care ne confruntăm pe seama străinilor, prin acest termen înţelegând: migranţii, alte etnii şi chiar Uniunea Europeană.”

Hits: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *