Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a făcut o vizită-simbol în Timișoara, cu ocazia intrării aeroporturilor românești în spațiul Schengen

Președintele Senatului și lider al PNL a participat la Timișoara la lansarea noului terminal de pasageri, ce a fost practic deschis odată cu intrarea în spațiul aerian românesc în Schengen. A fost ales Aeroportul din Timișoara pentru acest eveniment pentru că, după cum bine știm, acesta este orașul “Libertății”. Noul terminal va fi destinat tuturor zborurilor către aeroporturi din zona Schengen și are o suprafață de 12.000 de metri pătrați, 18 ghişee check-in şi şase porţi de scanare automată a documentelor. Investiția a fost făcută din fonduri europene, de la bugetul de stat și din veniturile proprii ale aeroportului, din fonduri europene au fost folosite 184 milioane de lei. Liderul PNL a transmis acest mesaj:

“Mă bucur alături de cetățenii Timișoarei pentru această realizare simbolică. În viață și în istorie sunt momente care închid o etapă și deschid una nouă pentru viitor. Trebuie să subliniem un moment deosebit de important pentru România, pentru tot ce a reprezentat momentul 1989 și Timișoara. Astăzi ne bucurăm de cea mai puternică umbrelă de securitate. Începând cu 31 martie, așa cum zburăm de la Timișoara la București, tot așa vom putea zbura de la Timișoara la Berlin, la Munchen, la Paris. Aceasta este relevanța apartenenței la Schengen”.

Despre aderarea completă, acesta a subliniat că “așa cum România a fost în măsură să-și pregătească aceste măsuri tehnice pentru a adera la spațiul Schengen aerian, tot așa vom reuși să pregătim toate măsurile pentru aderarea la Schengen cu granițele terestre. Toate aceste demersuri ale noastre au fost întreprinse de la nivelul președintelui României, la nivelul Guvernului, la nivelul miniștrilor.Avem aici trei oameni care s-au implicat direct, doamna ministru Odobescu, care va continua demersurile diplomatice și împreună cu domnul prim-ministru, împreună cu președintele României, vom îndeplini și acest deziderat. Ce vedem aici s-a împlinit cu fondurile europene. Despre asta trebuie să le vorbim oamenilor atunci când vine vorba despre relevanța, importanța apartenenței la UE. Trebuie să ne încadrăm în această linie de modernizare a transporturilor. Am discutat și sunt în continuare disponibile fonduri pentru aceste proiecte majore.”

Ciucă a apreciat și folosirea fondurilor de la bugetul de stat pentru proiectele mari de infrastructură.

“Toate acestea le-am lăsat în grija unei coaliții asumate, pentru a îndeplini tot ceea ce românii așteaptă de la liderii politici. În ultimii 3-4 ani putem să vedem că obiectivele asumate se realizează.Este important pentru noi să conștientizăm că ceea ce facem, facem, pentru cetățeni, pentru viitorul copiilor noștri. Nu vom fi iertați dacă nu punem în valoare toate aceste elemente pentru tara noastră. Le mulțumesc tuturor celor implicați în aceste proiecte.”

Hits: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *