Ionuț Stroe dă detalii de la negocierile cu PSD
Într-o declarație recentă dată postului de radio RFI România de Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, sunt evidențiate angajamentele și perspectivele partidului în contextul negocierilor cu PSD și în ceea ce privește politica fiscală a României. Stroe susține că partidul este hotărât să mențină cota unică de impozitare, mediul de afaceri și investițiile.
Una dintre măsurile importante menționate de Ionuț Stroe este menținerea procentului de 8% pentru impozitul pe dividende, ceea ce poate avea un impact pozitiv asupra investițiilor și a sectorului financiar. Totodată, spune el, menținerea pragului de 500.000 de euro pentru micro-întreprinderi poate contribui la protejarea afacerilor mici și mijlocii.
De asemenea, Ionuț Stroe evidențiază complexitatea negocierilor politice cu PSD pe tema fiscalității, subliniind că PNL a trebuit să lupte pentru a proteja anumite aspecte cheie ale economiei – dar partidul evitat să dezvăluie public detalii de la negocieri, deoarece aceste dezvăluiri ar fi putut afecta alianța de guvernare.
Mai jos, declarația purtătorului de cuvânt al PNL pentru RFI România:
“La negocierile cu PSD, noi am apărat și suntem ferm convinși că vom menține păstrarea cotei unice de impozitare. Pe zona de întreprinzători, am încercat să susținem cauza mediului de afaceri și a zonei investițiilor, de exemplu, sunt taxe care nu se modifică, mă refer la procentul de 8% pe impozitul pe dividende, la fel, TVA-ul, taxa pe consum, care practic ar afecta întreg comerțul și bineînțeles pe cei care suportă prețurile nu va fi modificată, pragul de 500.000 de euro pentru micro-întreprinderi va fi menținut, într-adevăr, se va face o diferențiere până în 60.000 și după 60.000 de euro, la nivel de taxare, 1% și 3%.
Noi am spus-o foarte clar, considerăm că aceste măsuri de reducere a deficitului bugetar trebuie făcute, trebuie realizate într-un mod responsabil. Nu cred că va afecta foarte mult electoratul pe care îl reprezentăm, până la urmă. Noi am încercat și îmi pare nespus de rău că lucrurile se înțeleg greșit, noi am obținut aceste lucruri în negocieri. Practic, am oprit și nu am vrut să explicăm public cum au decurs discuțiile, lucruri care poate afectau economia în mai mare măsură decât aceste măsuri. Chiar dacă există, apropo de ce mă întrebați dvs., foarte mulți colegi care își doresc să arătăm mai mult asta, eu cred că în coaliție trebuie să păstrăm un anume echilibru. E oarecum frustrant să auzi că PNL face sau nu face, când tu știi foarte bine cât te-ai luptat în negocieri ca să salvezi toate măsurile care ar lovi cumva economia sau când vin unii și vând în plan public niște povești ideologice, cum că am abdica cumva de la principiile liberale. Nu. Vă pot asigura că PNL a apărat cauza zonei de business, a mediului de afaceri, în aceste negocieri.”
Hits: 11