București va găzdui Congresul PPE înaintea alegerilor europarlamentare din 2024

Adunarea politică a Partidului Popular European (PPE), cea mai mare familie politică din Europa, a anunțat că Partidul Național Liberal va găzdui Congresul PPE dinaintea alegerilor europarlamentare din 2024. Evenimentul, considerat de amploare din punct de vedere politic, va aduna peste 2.000 de invitați, inclusiv șefi de stat, de guvern și lideri europeni importanți, precum președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Decizia de a organiza Congresul la București a fost primită de PNL ca un semn de încredere în partid și în președintele Klaus Iohannis, care au demonstrat angajamentul lor față de valorile și obiectivele PPE. Această alegere a României marchează, potrivit comunicării PNL, un puternic mesaj de susținere și solidaritate pentru statele din Europa Centrală și de Est, care au fost profund implicate în contextul invadării Ucrainei de către armata rusă.

Obiectivul central al Congresului de la București va fi adoptarea strategiei PPE pentru alegerile europarlamentare din 2024. Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a subliniat importanța evenimentului, afirmând că “decizia PPE de a organiza la București cea mai importantă reuniune a sa arată încrederea de care se bucură Partidul Național Liberal și președintele Klaus Iohannis în cadrul celei mai mari familii politice europene.”

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, vicepreședinte al Partidului Popular European, a subliniat importanța acestui eveniment, afirmând că “prin organizarea acestui Congres, PNL va oferi un cadru de dezbatere proeuropeană. Sunt convins că toate deciziile pe care le vom lua la București vor contribui la câștigarea alegerilor europarlamentare, care vor consolida PPE ca principală forță politică pentru următorii 5 ani.”

Congresul PPE de la București se anunță a fi un eveniment major în calendarul politic european, într-un moment crucial pentru viitorul Uniunii Europene și al statelor membre.

Hits: 14

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *