Liniile roșii fiscale, în viziunea lui Rareș Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a transmis un mesaj ferm și clar în cadrul unei declarații recente. În contextul discuțiilor cu privire la actul de asumare și direcțiile fiscale pe care le va adopta Guvernul Ciolacu, Rareș Bogdan a subliniat câteva “linii roșii” pe care PNL le consideră cruciale pentru viitorul economic al țării.

În primul rând, Rareș Bogdan a evidențiat opoziția PNL față de creșterea impozitului pe dividende peste 8%. Acesta s-a exprimat împotriva oricărei creșteri semnificative, menționând că deja s-a adoptat o majorare de la 5% la 8% și că 8% este un nivel considerat suficient pentru a stimula investițiile și dezvoltarea sectorului privat.

Un alt punct de disensiune a fost legat de plafonul pentru microîntreprinderi, despre care Rareș Bogdan a afirmat că trebuie să rămână la 500.000 de euro. Argumentul său a fost că acest plafon susține aproximativ 360.000 de microîntreprinderi din România și că orice scădere a acestuia ar fi un atac direct la proprietate.

Un aspect important subliniat de Rareș Bogdan este impozitarea proprietăților cumulate cu 1%, pe care PNL o consideră ca fiind inacceptabilă și o amenințare la adresa dreptului de proprietate.

Cu toate acestea, Rareș Bogdan a atras atenția asupra consecințelor negative ale neadoptării actului de asumare. România are contracte semnate în valoare de 17 miliarde de euro din fondurile PNRR, dintre care deja a atras 9,8 miliarde de euro. Acest fapt creează o obligație de a adera la reformele necesare pentru a beneficia de acești bani europeni. Rareș Bogdan a subliniat că CE nu acordă aceste fonduri fără cerința de reformă și a avertizat cu privire la riscul de a pierde aceste fonduri cruciale pentru dezvoltarea țării.

Hits: 16

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *