Încă puțin, și angajații din sectorul privat vor beneficia și ei de vouchere de vacanță

Pentru că tot romanul – indiferent că e angajat la stat sau la privat – își face deja planuri pentru vacanță, e cazul să venim cu vestea că discriminarea dintre cele două categorii de angajați, din acest punct de vedere, e pe cale să fie eliminată prin lege.

Mai precis: există în Parlament un proiect de lege al PNL care rezolvă problema asta, urmând a se acorda vouchere de vacanță și angajaților la privat. Proiectul a trecut deja, cu vot favorabil, de comisiile pentru buget-finanțe, pentru antreprenoriat și turism din Senat. Urmează rapid votul în Senat, apoi dezbaterea publică și votul în Camera Deputaților.

Desigur că ar putea exista unele “bule de gândire” care spun că voucherele de vacanță sunt “pomeni”. În realitate, nu doar în România, ele sunt un instrument prin care statul investește în sectorul turistic și la urma urmei în economia națională. În cazul particular al României, sunt deja studii aparținând Academiei Române și Academiei de Studii Economice care arată că acest mecanism crește încasările la bugetul de stat într-o valoare superioară costului cu voucherele, iar pe termen mediu aduce și 200.000 de noi locuri de muncă. Așadar, pentru cine are curiozitatea să treacă de aparențe și să facă o analiză economică serioasă, voucherele astea de vacanță înseamnă cu totul altceva decât “pomeni”.

Hits: 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *