Exclusiv! PUZ-urile din Primăria Capitalei ar putea fi dosite în casa sau în subsolul blocului unde locuiește un fost director din primărie

Astăzi, 7 Februarie 2023, nu se știe dacă Planurile Urbanistice Zonale (PUZ-uri) votate pe data de 21.12.2000 în Consiliul General al Primăriei București, există, CU TOT CU HĂRȚI SEMNATE ȘI ȘTAMPILATE sau NU există cu adevărat la Primărie. Dacă au existat cu adevărat și ele NU mai sunt de găsit azi înseamnă că cineva le-a furat! Dacă NU au existat niciodată înseamnă că cineva a mințit timp de 23 de ani și s-a făcut referire la ele în mod fals! În ambele cazuri se impune o anchetă penală. Cum se puteau fura? Aveți mai jos un posibil mod:

În Iunie 2000 Traian Băsescu a câștigat alegerile pentru primăria Capitalei. Din echipa lui de proaspăt primar a făcut parte Gheorghe Dobre – ca director general al Direcției Generale de Inspecție și Control General – Adrian Iordache – director general al Direcției Generale Juridic și Contencios Administrativ și Adrian Bold, arhitect-șef. Scuzați repetiția cuvântului “general” din fraza de dinainte, dar asta era titulatura acestor conducători-controlori ai cohortelor de angajați de la Primăria Municipiului București. Adrian Iordache este și azi jurist șef la PMB, la fel ca Adrian Bold, arhitectul-șef, adică la 23 ani de la votarea acelor PUZ-uri care lipsesc actualmente din arhiva PMB… Cât despre domnul Dobre, aflați că este bine, la pensie și se ocupă ca tot locatarul de la bloc de pus la conservat diverse lucruri. În cazul domnului Gheorghe Dobre, acesta “conservă” în cămară documente din anii în care era director general la Primărie sau, din anii în care a fost ministrul Transporturilor.

Cum l-am prins pe Dobre cu documente dosite în boxa de la bloc

Un prieten al meu m-a sunat disperat acum câteva săptămâni spunându-mi că vrea să-mi arate niște documente. Nu am reușit să ajung la el până deunăzi, când mi-a arătat o cutie cu documente dosită de vecinul lui, fostul director și ministru Gheorghe Dobre… la subsolul blocului, sub țevile de utilități. Din curiozitate prietenul se uitase pe acele documente. Erau acte unele în original, unele în copie, luate din Primăria Capitalei și de la Ministerul Transporturilor. După o primă verificare la Ministerul Transporturilor a rezultat că unele dintre acte, cu referire la contractul Bechtel, NU se mai găsesc probabil în arhiva Ministerului Transporturilor, deci ar fi interesant de ce au fost sustrase…

Cât despre documentele din Primăria Capitalei, am găsit câteva care fac referire chiar la PUZ-urile din 2000! Documentele din primărie ascunse la subsol, printre țevi, de fostul director Gheorghe Dobre sunt de prin 2002, poartă semnătura lui. De ce le-a luat din Primărie și de ce le-a ascuns la subsolul unde locuiește, în contextul în care vorbim de PUZ – uri lipsă?
Pentru a înțelege mai bine importanța acestui domn în contextul votării PUZ-urilor în anul 2000, trebuie să revin asupra funcției sale. Prin prisma Direcției Generale de Control pe care o conducea, domnul Dobre trebuia să se asigure:

  1. Că toate documentele care constituiau baza legislativă a PMB au fost corect întocmite, votate și ARHIVATE!
  2. Că au fost corect VOTATE! (Aceasta o verifica împreună cu directorul general al Direcției Juridice, Adrian Iordache, care și actualmente este jurist al PMB; iar hărțile le superviza arhitectul-șef Adrian Bold, care și actualmente este arhitect-șef al PMB… )

Dacă se va demonstra că PUZ-urile (89 la număr) lipsesc din arhiva PMB, cu hărți cu tot, va trebui să fie întrebat de această situație domnul director general Dobre. Poate le are pe undeva, pe acasă… În vraful de documente pitite sub țevile de la subsol nu sunt…

Dacă se va demonstra că PUZ-urile nu au fost corect votate, cu tot cu hărțile obligatorii, va trebui să fie luat la întrebări același Gheorghe Dobre, dar și Adrian Iordache și Adrian Bold. Un detaliu de unde ar putea începe o anchetă serioasă:

PUG-ul și PUZ-urile azi lipsă au fost votate ÎN ACEEAȘI ZI – 21.12.2000 – adică cineva a știut și cum arată planul general și cum pot arăta planurile particulare, doleanțele particulare, excepțiile! Ca și cum totul era pregătit pentru cineva (mai mulți, nu doar unul) probabil apropiat de cei care dirijau primăria pe atunci. În mod normal după PUG se vine la distanță de câteva zile măcar cu mici amendamente, cerințe, ce constituie PUZ-uri.

Cui folosește bulibășeala cu PUZ-urile.

Când un PUZ a fost despre o zonă verde, dar doar în hârtii, nu pe hărți oficializate, a depins de cine a cerut respectarea PUZ-ului fantomatic. Era “de-al nostru”, al cui conducea în acel moment PMB, nu se punea problema să fie invocat PUZ-ul, nefiind omologat. Nu era “de-al nostru”, pac, blocaj, avem PUZ!!! (Fără să spună că nu e omologat prin hărți)

Vă voi prezenta în articolele următoare astfel de situații duale, când a contat al cui ești ca să existe sau nu PUZ, să fie luat în seamă PUZ-ul fantomatic. Până atunci, delectați-vă cu câteva pagini din “arhiva din subsol” a domnului Dobre. Documentele sustrase de domnul Dobre au fost prezentate și organelor de control. Vom publica zilele acestea din această “arhivă de șobolan” și acte despre contractul ilegal cu Bechtel.

Va Urma

Hits: 73

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *