Exclusiv! Premierul Orban și ministrul Câțu apar în dosarul de la DNA al fostului șef Unifarm

În rândurile de mai jos aveți ocazia să citiți câteva lucruri pe care presa cumpărată de PNL a omis să le specifice. Premierul Orban și ministrul Câțu apar în dosarul de la DNA, fiind probe că au făcut intervenții la Unifarm pentru a cumpăra măști din Turcia prin anumite societăți comerciale.

Ați citit probabil zilele trecute despre dosarul deschis de DNA la adresa lui Adrian Ionel, directorul companiei Unifarm și despre faptul că a fost destituit, fiind acuzat de o mită de 760.000 euro, negociată la restaurantul „Bârlogul lupului”.

Mai era câte ceva de spus, chiar foarte interesant, uitat de DNA. Iată un tablou ceva mai întregit:

  • BSG Business Select, firma inactivă a unui iranian pe nume Alireza Yousefi Jouybari, prinde brusc viață la începutul lunii martie și e gata să aducă măști din Turcia pentru Unifarm. Contractul este parafat pe 5 martie.
  • Pe 11 martie 2020 firma BSG este preluată în mod bizar de Simona Ciulavu, de care se spune că a fost amanta lui Orban. Simona Ciulavu a făcut pușcărie pentru aderare la grup infracțional (Clanul Sportivilor), iar după închisoare a lucrat, întâmplător, la Primăria Capitalei când Ludovic Orban era viceprimar, iar apoi a lucrat la Ministerul Transporturilor când Ludovic Orban era ministru. Coincidență…
  • Pe 16 martie 2020 Adrian Ionel transmite firmei BSG că îi va rezilia contractul fiindcă nu aduce la timp măștile. Sursele noastre spun că imediat Simona Ciulavu a început un asalt de mesaje și apeluri pe telefonul lui Adrian Ionel.
  • Ca să-l convingă pe directorul Unifarm să renunțe la rezilierea contractului cu BSG, Simona Ciulavu îi transmite lui Adrian Ionel că va fi sunat imediat de premierul Orban și de ministrul Câțu.
  • La vreo trei minute distanță de la convorbirea cu Simona Ciulavu Adrian Ionel este sunat de premier, apoi de ministru, ATENȚIE, pe whatsapp (!!!), și ambii îi cer să rezolve cu livrările din Turcia. Coincidență din nou, desigur…
  • Apoi Simona Ciulavu mai are niște premoniții. Îi spune lui Adrian Ionel că va fi sunat de ambasadorul României în Turcia și se întâmplă imediat și acest lucru. Coincidență și asta…
  • Pe 19 martie BSG livrează doar 1.000.000 de măști, nu 3.000.000, câte se angajase prin contract. Contractul este reziliat.
  • Peste o săptămână Adrian Ionel este anunțat din vamă că un TIR cu măști din Turcia vine către el, din partea BSG. Revoltat, știind că a reziliat contractul cu firma BSG, Adrian Ionel anunță Direcția de Investigare a Criminalității Economice (DICE). Respectivei structuri i-a pus la dispoziție mesajele din partea Simonei Ciulavu și dovezile că a fost sunat pe whatsapp de Orban și Câțu. Aceasta se întâmpla în urmă cu vreo două luni.
  • Fiind vorba de înalți demnitari, Direcția de Investigare a Criminalității Economice a înaintat (sau ar fi trebuit să înainteze la DNA) probele.
  • Cert este că peste două luni distanță DNA se decide să facă o anchetă, dar nu despre Ciulavu-Orban-Câțu, ci despre Adrian Ionel, despre care Ciulavu zice că ar fi pretins un comision de 18% unui intermediar pentru aceste măști.

Tragem linie. Lui Adrian Ionel i s-a deschis dosar penal pentru o presupusă cerere de mită, în timp ce Simonei Ciulavu, care a făcut presiuni invocân-du-l pe premier și pe ministrul de Finanțe, nu i s-a întâmplat nimic. De Orban și Câțu nici atât. Ciulavu a livrat ulterior prin BSG milioane de măști către unități militare din România, măști aduse din Turcia. A avut și noroc să sune premierul Orban și ministrul Câțu la Unifarm, ultimul nu pe fix, nu direct pe mobil, ci pe whatsapp, exact cum prevestise ea sau să sune ambasadorul din Turcia la Unifarm la fel cum prevestise ea. Mesajele premonitorii ale acestei doamne și dovada apelurilor sunt la DNA, dar, ca un făcut, pe acestea nu le-a dat DNA în comunicatul despre inculparea lui Adrian Ionel. Ne vom distra cât de curând cu mesaje și telefoane date pe whatsapp de premier și un ministru către directorul Unifarm. Este prima oară în istoria României când, într-o situație de pandemie, un premier sună personal pentru un import și ministrul sună pe whatsapp ca să „miște” contracte. Ceilalți guvernanți români de după Revoluție nu au avut pandemii în mandat, nu au avut whatsapp și nu au avut-o pe pușcăriașa Ciulavu. Ce fericită coincidență pe capul lui Orban să le aibă el pe toate… (Nici nu vreau să mă gândesc ce spume ar fi făcut Rareș Bogdan dacă Victor Ponta când era premier suna pe whatsapp la Unifarm ca să ajute un import din Turcia prin firma unei presupuse amante, într-o stare de pandemie)

Alexandru Căutiș

Hits: 10690

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *