Exclusiv! Ministrul Bode ascunde o șpagă primită de procurorul-șef adjunct al DNA

În urmă cu trei săptămâni am publicat despre faptul că procurorul Codrin Gavra, numărul doi în DNA, a primit foloase cuvenite de la Marcel Vela, pe vremea când era ministru al MAI. Procurorul a fost găzduit pe un preț modic și a mâncat pe un preț redus, timp de o lună, la cel mai luxos hotel al MAI. Articolele le puteți citi AICI și AICI.

Am solicitat în mod concret în ce tip de cameră a stat procurorul Gavra, fiindcă din informațiile noastre a primit un apartament și a locuit acolo și cu membrii familiei sale. Evident, fară a avea dreptul! Am solicitat să ni se transmită CINE a semnat pentru acest folos necuvenit din partea DNA și CINE a semnat din partea MAI. Am solicitat mai ales temeiul legal în virtutea căruia procurorul DNA Codrin Gavra a fost cazat în locația MAI, plătind sume modice. La TOATE aceste întrebări MAI ne-a răspuns că nu poate da detalii, fiind vorba cică de „dreptul la respectarea vieții private”!!!!! (vedeți mai jos răspunsul MAI)

Domnul Lucian Bode, pe lângă faptul că s-a dovedit a fi o nulitate în fruntea MAI se face vinovat de ascunderea unei infracțiuni grave, aceea de primire de foloase necuvenite de către un procuror. Domnul Lucian Bode ar trebui să știe că legile care permit sau nu cazarea în locațiile MAI nu sunt tabu, nu țin de viața privată! Faptul că un procuror stă într-o locație a unui minister care NU este Ministerul Justiției nu face parte din rândul infornațiilor cu caracter privat. Este dreptul cetățenilor României să știe în ce condiții a stat procurorul-șef al DNA într-o locație a unei instituții publice! Cumva MAI oferă servicii de cazare publicului? Cumva domnul procuror Gavra era în vacanță într-o locație deschisă oricui care plătește?

Cum este posibil ca MAI, care cere cetățenilor României să respecte legislația, să acopere o faptă penală comisă în interiorul ei. Oricare cetățean al României are obligația de a anunța Poliția când constată săvârșirea unei infracțiuni. Domnul ministru Bode nu s-a simțit obligat să anunțe Poliția cu privire la oferirea de către fostul ministru a unor foloase necuvenite unui înalt procuror. Îl anunț oficial pe domnul Bode că voi anunța eu Poliția cu privire la aceste fapte și voi specifica și că acest ministru ascunde infracțiunea. Să-ți fie rușine, Lucian! Demisia ta se impune de urgență!

Alexandru Căutiș

Hits: 16

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *