Exclusiv! Ce legătură este între anumiți masoni din Justiție și „procurorii de la Oradea”

Săptămâna trecută v-am povestit despre Liviu Popa, un personaj foarte important, fost șef al Poliției Române, care este acuzat de „procurorii de la Oradea” că a primit șpagă. Dosarul lui Popa este de răsunet nu numai sub aspectul fostei funcții a sa, ci și fiindcă în el este acuzat de mărturie mincinoasă un judecător care a tăinuit că făcea parte dintr-o asociație masonică.  Dacă judecătorul va fi condamnat mulți alți magistrați, în frunte cu Lucian Netejoru, inspector-șef al ISJ, nu se vor simți comod.

 Judecătorul Ovidiu Galea din Bihor, care  apare în rechizitoriul procurorului Ciprian Man, riscă să fie primul condamnat din rândul magistraților din România pe motivul tăinuirii apartenenței la masonerie. Redăm întocmai cîteva pagini din acel rechizitoriu. Deși este trimis în judecată de mai bine de un an pentru aceste fapte, Galea și-a putut relua în urmă cu câteva luni ocupația de magistrat pe baza modificărilor aduse Legilor Justiției de către Tudorel Toader, care prevăd că dacă nu a survenit condamnarea timp de un an judecătorul își poate relua meseria până la terminarea procesului. În paralel Inspecția Judiciară (ISJ) a declanșat de curând o procedură de verificare a „procurorilor de la Oradea”. Ei, frățiorilor, aici este o coincidență mare!!! Și judecătorul Lucian Netejoru, inspector al ISJ, a fost acuzat mai an de însăși șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, pe când era în funcție, taman de apartenență nedeclarată la masonerie. „Nu a fost niciodată începută urmărirea penală «in personam», s-au făcut verificări doar cu privire la faptă. În urma verificărilor, noi am constatat că într-adevăr inspectorul-şef a făcut parte din masonerie. Într-una dintre declaraţii de interese, nu a trecut acest lucru, deşi era obligat. Am dispus clasarea cauzei pe motiv că a intervenit prescripția în acel dosar și am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la această situaţie”, a declarat Kovesi.

Miza cazului „procurorilor de la Oradea” este mai mare se pare decât un fost șef al Poliției Române, se duce până la vârful Justiției Române. Mai exact în locul unde se verifică etica magistraților. O dată condamnat judecătorul Galea pot ca mulți alți magistrați să fie sancționați pe același motiv, al nedeclarării apartenenței la o asociație masonică. Printre ei poate fi și Lucian Netejoru.

Alexandru Căutiș

Mențiune: A fi mason nu este o problemă în sine, autorul acestui articol cunoaște mulți masoni cinstiți, patrioți. Dar la fel de adevărat este că unii fac din anumite asociații masonice grupuri infracționale organizate. Cine este cinstit nu își va ascunde niciodată apartenența la masonerie, mai ales un magistrat care trebuie să respecte exemplar legile țării. Unii se înfrățesc pentru a construi o Românie mai bună, alții se înfrățesc doar ca să-și prăduiască mai ușor țara. Sper ca cei dintâi să ceară ei înșiși curățarea masoneriei din România de jefuitori urmăriți penal.

 

Hits: 459

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *