Exclusiv! Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului a lucrat pentru o firmă din grupul din care face parte și Romwine&Cofee, din Uzunu (conține fișier Audio)

Zilele trecute a apărut în presă că o societate mică din localitatea Uzunu (Giurgiu), specializată în comerț cu alcool și cafea – Romwine&Cofee – a primit prin încredințare directă un contract de 11.000.000 de lei pentru a importa măști medicale. Se pare că ministrul Sănătății a demisionat și din pricina acestui incident, chiar dacă ancheta nu a stabilit că este vinovat în acest caz. Societatea de alcool și cafea face parte din grupul Sanimed, controlat de Cătălin Hideg. Grupul Sanimed se ocupă cu aparatură medicală, cu achiziții medicale, dar, știți cum e în România, în spital mergi cu o cafeluță, un uischian, așa că prezența unei companii care importă cafea și alcool e justificată într-un mare grup specializat în afaceri cu spitalele. Din același grup face parte și compania Medicamed. Pentru care, surpriză, a lucrat și Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului Orban, prin firma proprie, Cont Consulting & Services.
L-am sunat azi pe secretarul general Antonel Tănase, care a recunoscut cu jumătate de gură. Redăm dialogul:
”Rep.: Ați lucrat pentru Sanimed?
Antonel Tănase (după o tăcere lungă): Nu.
Rep.: Ați lucrat pentru altă firmă din grupul Sanimed?
Antonel Tănase: ….Nu… Alooo, alooo, nu vă aud. (închide telefonul)”

Insist din nou, sun de mai multe ori, răspunde până la urmă.

Rep.: Ați lucrat pentru altă firmă din grupul Sanimed?
Antonel Tănase (un pic mai hotărât ca la prima întrebare): Nu.
Rep.: Nici Cont Consulting Services nu a avut de-a face cu ei?
Antonel Tănase (fâstâcit): … Cont Consulting Services…nu…
Rep.: Deci nicio companie de-a dumneavoastră nu a avut vreo legătură cu Sanimed-ul?
Antonel Tănase (pauză lungă): …Cu o firmă din grupul Sanimed…da, am avut un proiect pe fonduri europene, cu doamna Adina Mihai, de la Medicamed. Cont Consulting Services a lucrat cu Medicamed… cu doamna Adina Mihai am lucrat…
Rep.: Sunt suspiciuni că dumneavoastră ați influențat oferirerea contractului către firma din Uzunu.
Antonel Tănase: Nici vorbă. Nici nu am știut că au în obiectul de activitate așa ceva, alcool și cafea…”

Domnul Antonel Tănase a mai lucrat în Guvernul României. Dar de când este secretar general al Guvernului Orban și-a modificat stilul: acoperă în declarația de interese numele companiilor cu care propria lui societate, Cont Consulting&Services, a avut contracte. Oare de ce? Când era la Ministerul Transporturilor, tot sub Ludovic Orban (ministru) lăsa să se vadă cu cine a lucrat înainte de a avea funcția publică. De ce acum această ”precauție”? Vrea să ascundă ceva?
Domnul Tănase, trezorierul PNL, are și studii de istorie și ar trebui să știe, măcar din perspectivă istorică, faptul că trecerea omului prin lume lasă urme. Uneori urmele sunt în onoarea lui, altele în dezonoarea lui, dar tot se descoperă acele urme cândva.
Succes procurorilor în ancheta pe cazul Romwine&Cofee&Sanimed&Medicamed. &Normalitate. Parcă ăsta era sloganul PNL și al lui Iohannis: O Românie normală. Probabil că e normal ca secretarul general al Guvernului să aibă declarația de interese mascată, iar o firmă pentru care a lucrat el să cumpere în plină criză medicală măști, ca pe sticle de spirtuase și pachete de cafea.

Hits: 3353

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *