Economia României se menține stabilă, prin confirmarea ratingului BBB-/F3 de către Agenția Fitch

Într-o perioadă marcată de turbulențe economice la nivel mondial, România continuă să-și mențină stabilitatea financiară și să atragă atenția investitorilor internaționali. Agenția Fitch, una dintre cele mai prestigioase agenții de rating financiar, a reconfirmat recent ratingul aferent datoriei guvernamentale a țării noastre la nivelul impresionant de BBB-/F3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valută. Această evaluare consolidează poziția României pe harta investitorilor internaționali, ca o consecință a politicilor fostului guvern Ciucă în direcția creșterii economice durabile și a stabilității macroeconomice.

Ratingul de BBB-/F3 obținut de România plasează țara noastră în jumătatea superioară a clasamentului țărilor evaluate de către Agenția Fitch, confirmând astfel măsurile luate în prima jumătate a anului pentru controlul deficitului bugetar și susținerea mediului de afaceri. Cu o perspectivă stabilă, în contrast cu alte țări care se confruntă cu previziuni pesimiste, România atrage – în evaluarea Agenției Fitch – atenția investitorilor și oferă un cadru propice pentru dezvoltarea economică.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a explicat astfel vestea venită de la Fitch: “Anunțul vine ca o recunoaștere a eforturilor noastre continue pentru a controla deficitul bugetar, pentru a sprijini mediul de afaceri și pentru a promova o creștere economică sustenabilă. Este un semnal puternic că România este pe drumul cel bun, că suntem priviți cu încredere de către investitori și de partenerii internaționali.”

Ratingul reconfirmat de către Agenția Fitch este în relație directă cu activitatea Guvernului în prima jumătate a anului – mai exact, cu încurajarea investițiilor străine directe, creșterea absorbției fondurilor europene, menținerea stabilității macroeconomice și creșterea PIB/cap de locuitor. Toate aceste aspecte contribuie la consolidarea încrederii în economia României și la atragerea investițiilor.

Hits: 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *