„Demisia”, cel mai la modă cuvânt românesc

Deci, din 1990 încoace unul dintre cele mai folosite cuvinte în contexte nejustificate este cuvântul „demisie”. La fel ca și în cazul cuvântului „deci”, „demisia” este o concluzie la care românul ajunge cu frenezie chiar din debutul oricărui eveniment tragic. Moare cineva într-un accident, deci imediat cineva trebuie să demisioneze pentru asta. Se comite o crimă, pac, se cere rapid „demisia” cuiva. Vinovat, nevinovat, deci cineva trebuie să demisioneze.

Deci, pe fondul uciderii polițistului de către un urmărit general, nu se putea să nu se ceară demisii. Și nu orice demisie s-a cerut, ci aceea a șefului Poliției Române, chestorul Ioan Buda. Deci, șeful polițiștilor să demisioneze din cauză că un subaltern din cei 40.000 a murit în timpul misiunii. Deci să demisioneze Buda fiindcă nu s-a deplasat în persoană la urmărirea mașinii, că nu a sărit în fața glonțului ca să-și salveze subalternul. Șeful Poliției nu e șef dacă nu salvează personal, ca Superman, pe fiecare din cei 40.000 de polițiști când sunt în dificultate. Pe același considerent, în cazul în care un polițist alunecă pe o banană în timpul unei misiuni și-și rupe piciorul, tot șefului Poliției, dacă nu l-a prins în brațe pe cel dezechilibrat, trebuie să i se scadă din salariu că nu a fost atent pe unde calcă unul din cei 40.000 de oameni din subordine.

Lui Buda i s-a mai cerut la modul stupid demisia odată, pe când era șeful Poliției de Frontieră. A apărut o fotografie în care un subaltern stătea în genunchi în fața unei mese la care erau șefii mai multor structuri din MAI. S-a sugerat cu fotografia aceea că subalternul a fost forțat să stea în genunchi în fața șefului. Cine a livrat presei fotografia avea și o înregistrare audio-video a momentului, dar nu a vrut să o mediatizeze. Pentru că s-ar fi auzit contrariul. Subalternul nu se căciulea, ci îl înjura pe șeful DIPI ce era alături de Buda, la modul: „bă, vrei să te rog în genunchi să nu-mi mai trimiți informări greșite, cretinule”. Scena a avut loc la o petrecere internă. Deci, peste patru ani de la producerea îngenuncherii, la apariția fotografiei, s-a cerut demisia lui Buda. Pentru ce? Pentru că Buda a auzit cum un subaltern îi spunea într-o formă teatral-ironică unui coleg să nu-l mai deruteze cu informări greșite… Deci, demisia fiindcă Buda are urechi și aude cu ele.

 Acest cuvânt, „demisia”, l-am văzut scris cu privire la Buda de unii jurnaliști cu pretenții de formatori de opinie obiectivi. Au uitat că sub același șef al Poliției Române, de curând, a fost depistat rapid polițistul care a amenințat-o cu moartea prin sms pe Emilia Șercan și a fost depistat și grupul select de profesori de la Academia de Poliție care au comandat amenințarea. L-ar vrea pe Ioan Buda demis tocmai infractorii din Poliție. Deci.

Hits: 714

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *