Compania Rombat va primi sprijin pentru a se dezvolta

În România există un singur producător de baterii pentru autovehicule: Rombat. Criza de mărfuri generată de pandemie a arătat că se impune existența unei producții interne, inclusiv în domeniul bateriilor de acest tip. Ca urmare, Guvernul a luat decizia să sprijine compania Rombat.

„Reprezentanții companiei mi-au prezentat proiectul lor de extindere a capacității de producție a bateriilor Litiu-Ion. Investiția va răspunde nevoii de înmagazinare a electricității produse prin panouri fotovoltaice, atât pentru mediul casnic, cât și cel industrial. Rombat aplică deja principiile economiei circulare, reciclând anual 24.000 tone de baterii auto uzate, refolosind 98% din această cantitate colectată de la centrele specializate” a declarat premierul Ciucă.

“Sprijinim toate inițiativele care țin de energia verde. Pentru promovarea la scară largă a surselor regenerabile, am îmbunătățit cadrul normativ al producției individuale de energie prin panouri fotovoltaice. Drept urmare, în #România sunt acum peste 40.000 de prosumatori, iar numărul acestora este prognozat să depășească 100.000 până la sfârșitul acestui an. Dezvoltarea surselor regenerabile este un element important în strategia României de câștigare a independenței energetice.” a mai spus premierul.

Hits: 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *