Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Familiei, cu o natalitate în declin

România se confruntă cu o imensă scădere a natalității, generate în principal de fenomenul emigrării. Pentru a încuraja populația să se înmulțească, au fost introduse în ultimii ani diverse programe guvernamentale pe mai multe paliere:

  1. Ajutor financiar

Au fost majorate de două ori alocațiile, în 2022 și în 2023. Apoi, 15.000 de familii defavorizate cu copii nou-născuți primesc un sprijin în valoare de 2.000 lei pentru trusouri, bani din fonduri europene. Ajutorul se acordă în primele 3 luni de la nașterea copiilor și conține scutece și alte articole vestimentare, produse pentru igienă și medicale.

2. Sprijin pentru o bună creștere

Prin PNRR vor fi construite peste 100 de noi creșe, unde vor putea fi îngrijți peste 7000 de copii.

În plus, un grup de parlamentari PNL au depus mai multe proiecte de lege pentru susținerea familiilor cu copii mici. Printre acestea se numără și majorarea limitelor indemnizației de creștere a copilului, dar și acordarea priorității femeilor însărcinate și părinților la casieriile unităților comerciale, precum și la ghișeele instituțiilor publice.
Nu sunt toate niște măsuri extraordinare, dar sunt cu siguranță un sprijin foarte util părinților și viitorilor părinți. Toate datele economice arată că o țară unde natalitatea este în creștere va avea mereu o economie în dezvoltare. Creșterea familiei generează, prin consumul sporit, prin apetența sporită pentru muncă, creștere e economică.
La mulți ani românilor care cresc țara prin familia lor tot mai crescută!

Hits: 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *