Exclusiv! De ce-l vrea Dragnea pe Nicolicea. Legătura cu dosarul TelDrum

Pentru oricine i-a ascultat luările de cuvânt în Parlament sau mesajele publice rostite în diverse ocazii este evident că Eugen Nicolicea se numără printre cei mai înverșunați stricători ai legilor țării în favoarea infractorilor din politică. Din pleiada de parlamentari asemenea lui Nicolicea, Dragnea l-a ales pe acesta pentru fotoliul de ministru al Justiției nu doar fiindcă Nicolicea este gargaragiu și siluitor de legi, ci pentru o legătură cu un dosar care-l doare pe Dragnea: dosarul TelDrum.

Anihilarea dosarului Teldrum, misiunea lui Nicolicea

În urmă cu patru ani, la o emisiune moderată de Rareș Bogdan am dezvăluit împreună cu domnul Teodor Nițulescu, fost prefect de Teleorman, legături multiple ale lui Liviu Dragnea cu firma TelDrum. (Multe din acele date le-am oferit și DNA-ului încă din 2007, dar DNA-ul, condus pe atunci de Daniel Morar, le-a ținut ascunse la sertar…) Printre datele prezentate în emisiune a fost și un detaliu năucitor: anume faptul că la o partidă de vânătoare din decembrie 2001 Miron Mitrea personal i-a indicat lui Dragnea să preia de la CJ Teleorman compania de stat TelDrum. La acea partidă de vânătoare Mitrea le-a propus preluarea TelDrum lui Dragnea și lui Nițulescu. Dragnea era președintele Consiliului Județean Teleorman, proaspăt trecut de la PD la PSD, iar Nițulescu era prefect de Teleorman. Teodor Nițulescu a declarat la DNA încă din 2007 acest amănunt, după ce l-am publicat în Academia Cațavencu în același an. În dosarul TelDrum pe care DNA îl instrumentează azi, prin procurorul Alexandra Lăncrânjan, a fost depusă de asemenea de către Teodor Nițulescu și această declarație cu privire la faptul că Miron Mitrea este cel care i-a dat ideea lui Dragnea de a prelua în nume propriu TelDrum. Mai sunt câteva detalii importante care nu știu dacă apar la dosar, dar e bine să fie avute în vedere:

  • Miron Mitrea este cel care l-a adus pe Dragnea de la PD la PSD în 2001.
  • Ca să-l coopteze, Miron Mitrea, deputat PDSR de Vrancea, l-a pus în 2001 pe Marian Oprișan, pe atunci președinte de Consiliu Județean la Vrancea din partea PDSR, să-l ia într-o vizită în SUA și pe președintele CJ Teleorman, de la PD, Liviu Dragnea. Acolo, în SUA, s-a cimentat înțelegerea de trecere a lui Dragnea la PSD, sub oblăduirea lui Miron Mitrea.
  • Ulterior, tot sub oblăduirea lui Mitrea, Liviu Dragnea este pus vicepreședinte al Uniunii Consiliilor Județene din România, președinte al UNCJR fiind… Mircea Cosma (baronul de Prahova).
  • Pe lângă Dragnea, Mitrea a mai pescuit pentru PSD un PD-ist: pe Radu Mazăre. Ulterior între Radu Mazăre și Liviu Dragnea s-a cimentat o puternică prietenie bazată pe afaceri, unele la vedere, cum este Polarisul care face servicii de salubrizare în Teleorman, altele ascunse, ca cele din Brazilia dezvăluite puțin de presă. (o să vină și vremea lor)
  • Manuela Mitrea, nevasta lui Miron Mitrea, a fost două mandate, în perioada 2008-2016, deputat de Constanța, datorită prieteniei soțului ei cu Radu Mazăre.
  • Aceeași Manuela Mitrea a fost alte două mandate, în perioada 2000-2008, deputat de Mehedinți.
  • Miron Mitrea și Manuela Mitrea sunt nașii de cununie ai lui Eugen Nicolicea, deputat de Mehedinți și el…

Vă spuneam la începutul articolului că am dezvăluit la Realitatea TV în 2015 legătura lui Mitrea cu dosarul TelDrum. După acea emisiune, în fața sediului Realității TV am fost amenințat, în genul în care a fost deunăzi amenințată Emilia Șercan, de către un individ ce adusese cu mașina un invitat în emisiune, chiar după dezvăluirile mele. Individul era subofițer SPP, mai exact spp-istul șofer al lui Eugen Nicolicea. Pe Eugen Nicolicea îl adusese la emisiune. Respectivul spp-ist fusese de asemenea șoferul lui Miron Mitrea chiar în perioada în care Mitrea îl sfătuia pe Dragnea să preia în nume propriu (mascat) compania de stat TelDrum.

Cu alte cuvinte, Eugen Nicolicea, finul lui Mitrea, are nu numai fostul șofer al nașului său, dar are și sarcina de a-și apăra nașul și pe complicii din dosare mari, cum este TelDrum. Nicolicea este pus de Dragnea să fie ministrul Justiției pentru a-i salva de pușcărie cel puțin pe trei mari infractori din politica românească: Liviu Dragnea, Radu Mazăre, Mircea Cosma. Legăturile dintre ei le cunoaște, ba chiar le-a „nășit”, Miron Mitrea, nimeni altul decât nașul lui Eugen Nicolicea. Printre atribuțiile viitorului ministru al Justiției este să desemneze un procuror-șef al DNA. Nicolicea are sarcina de a desemna pe cineva care să stopeze orice dosar în care poate apărea nașul său, Miron Mitrea, sau unul dintre pupilii săi, Dragnea și Mazăre.

Hits: 3204

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *