Vești bune de unde te aștepți mai puțin – din Parlament: dispare dosarul cu șină

Anul 2023 are semne atât de bune încât parcă ți-ai dori să fi venit mult mai devreme. Undeva prin anii 2000. Dar e bine că a venit și acum, mai târziu, cu vestea asta foarte tare: dispare dosarul cu șină din procedurile administrației publice. De vină pentru schimbare este o lege inițiată de PNL care aduce miracolul – și nu poți să nu folosești cuvantul “miracol” – înlocuirii hârtiei cu formatul electronic și întărește rolul internetului în comunicarea dintre contribuabil și stat.

Legea elimină obligativitatea depunerii de dosare cu șină (sau oricărui alt obiect de birotică ori de papetărie, dar ne-am referit în special la dosarul cu șină pentru că acesta căpătase nuanțe de specific national) și trece în sarcina administrației sarcina achitării fotocopierii documentelor. De asemenea, instituie obligativitatea acceptării plății cu cardul. Și nu am terminat. Luați un loc, pentru că urmează un final la care chiar nu vă așteptați: se elimină copiile legalizate ale actelor!!! Verificarea conformității cu originalul va fi atestată de către funcționarul competent, nu va mai fi nevoie să umblați voi pe la diverse birouri pentru atâta lucru.

Ce înseamnă toate astea și de ce e o bucurie atât de mare? Pentru că nu mai trebuie să îți iei zile libere de la muncă pentru orice amănunt administrativ intervine în viața ta. Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis și va intra în vigoare peste 180 de zile, deoarece e nevoie de timp pentru ca unitățile administrației publice să își pună la punct sistemele, în mod corespunzător schimbărilor aduse de lege.

Hits: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *