S-a dat startul sesiunii de toamnă pentru Rabla Clasic și Rabla Plus!

Cuvântul “rabla” a devenit un cuvânt drag românilor. Sensul său negativ este depășit de utilizările în contexte pozitive. “Rabla” înseamnă de ani de zile eliminarea mașinilor vechi, cu risc de accident. Înseamnă îmbunătățirea calității aerului. Deja clasicul program “Rabla” aduce avantaje românilor sub acest termen care inițial avea sens negativ. Din toamna aceasta va exista chiar un program “Rabla Clasic”, care are în această sesiune un buget de 222 de milioane de lei. Pe lângă acesta va mai fi unu program, denumit “Rabla Plus”, de 272 de milioane de lei.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a anunțat cele două programe, urmând ca toate modalitățile de implementare să fie comunicate intens în perioada următoare:

,,Mă bucur că, în continuare, avem una dintre cele mai mari alocări din Uniunea Europeană pentru achiziţia unui autoturism electric sau plug-in hybrid și vă încurajez să folosiți această oportunitate. Atât la Rabla Clasic, cât și la Rabla Plus pot aplica persoane fizice, juridice, dar și UAT-uri și instituții publice. Toți cei interesați de cele două programe pot consulta paginile AFM pentru mai multe detalii.” .

Hits: 17

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *