Războiul din Ucraina este o amenințare pentru tot Globul, nu doar pentru NATO

Războiul din Ucraina generat de Rusia nu mai este demult doar un război Rusia-Ucraina. Dar în niciun caz nu poate fi redus nici la nivelul unui război Rusia – NATO, fiind mult mai mult: un pericol pentru întreaga omenire

  NATO are în componența sa 30 de state membre. Acestor state membre ale NATO li s-au adăugat alte 20, iar toate cele 50 de state au constituit un Grup de Contact pentru Apărarea Ucrainei. Când 50 de state se reunesc pentru a apăra un alt stat este clar că nu mai este vorba de un conflict local, minor, ci de unul care poate afecta omenirea, în sensul cel mai lărgit al acestui termen. Amenințările tot mai repetate ale criminalului Putin, cum că va folosi bombe nucleare, cu care va distruge țări întregi, precum Franța sau Marea Britanie, sunt cele mai nesăbuite declarații ale unui dictator rus făcute vreodată. Întrec până și afirmațiile iresponsabile din timpul “crizei rachetelor din Cuba”. De aceea a fost nevoie să se constituie acest Grup lărgit al NATO+20 alte state. Iar azi are loc cea de-a opta întâlnire a acestui Grup de Contact pentru Apărarea Ucrainei (a lumii, în fond). Despre această întâlnire aflăm detalii dintr-un comunicat al MApN, pe care-l redăm mai jos:

“O delegație a Ministerului Apărării Naționale, condusă de ministrul Angel Tîlvăr, participă vineri, 20 ianuarie, în Baza Aeriană Ramstein, din Germania, la prima reuniune din acest an a Grupului de contact pentru Ucraina – Ukraine Defense Contact Group (UDCG).

Programul oficial va include discuții în format multilateral, alături de reprezentanții a 50 de țări și organizații privind evoluția conflictului din Ucraina, precum și perspectivele continuării sprijinului internațional pentru partenerul ucrainean.

Participarea delegației MApN la cea de-a 8-a reuniune a UDCG reprezintă o nouă dovadă a angajamentului ferm al României în sprijinirea Ucrainei. Țara noastră a condamnat ferm agresiunea neprovocată și ilegală a Federației Ruse asupra poporului ucrainian, în special atacurile brutale și nediscriminatorii asupra infrastructurii civile, cel mai recent fiind tragicul eveniment din 15 ianuarie 2023, care a provocat un număr mare de victime din rândul populației civile.”

Sloganul “Slava Ukraine” s-a transformat în “Trăiască omenirea!”.

Hits: 3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *