Rareș Bogdan: “S-a adeverit ce spuneam în luna iunie, este necesară implicarea UE în Afganistan”

Rareș Bogdan solicită o implicare cât mai intensă a Uniunii Europene în Afganistan, pe fondul noilor schimbări petrecute acolo. Încă din luna iunie acesta a militat pentru un rol cât mai bun al UE în îmbunătățirea situație din Afganistan. “Condamn cu tărie asasinatele cu țintă precisă îndreptate împotriva activiștilor, lucrătorilor din mass-media, educatorilor, medicilor, judecătorilor și funcționarilor guvernamentali afgani. Din această perspectivă, situația este îngrijorătoare pentru această țară și pentru trăinicia progreselor și realizărilor sociopolitice din ultimii 20 ani.
Dezvoltarea pe termen lung a Afganistanului va depinde de o clasă politică responsabilă, de buna guvernanță, de garantarea securității umane durabile, inclusiv de reducerea sărăciei și de crearea unor oportunități de muncă, de accesul la servicii sociale și medicale, de educație și de protecția libertăților fundamentale și a drepturilor omului.
Sunt de părere că situația din Afganistan necesită încă îmbunătățiri semnificative, de aceea trebuie făcute toate eforturile pentru a se păstra rezultatelor bune obținute anterior de această țară, inclusiv în ceea ce privește îmbunătățirea drepturilor femeilor, copiilor și minorităților. Fac un apel serios pentru redactarea unui plan de intervenție economică și diplomatică în acea țară care este pe cale să devină din nou un focar al terorismului pe plan mondial”.

Hits: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *