Rareș Bogdan: Basarabia este România. Dincolo de geopolitica și educația rusofilă, ochii fraților de peste Prut privesc către Vest

Eurodeputatul Rareș Bogdan, liderul delegației europarlamentarilor români din grupul PPE, a transmis un mesaj la împlinirea a 103 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, subliniind că locuitorii de pe cele două maluri ale Prutului “sunt frați dincolo de istorie, geopolitică și educație rusofilă”.

“Basarabia ESTE România! Pe 27 martie 1918, după 106 ani de ocupație țaristă, Basarabia se întorcea acasă.”, a scris Rareș Bogdan, pe pagina sa de Facebook. În continuare, el a citat dintr-un fragment din Declaraţia de Unire semnată de preşedintele Sfatului Ţării, Ion Inculeţ, şi de secretarul Ion Buzdugan. Bucățica românească „dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută şi mai bine de ani din trupul vechii Moldove, în puterea dreptului istoric şi a dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-şi hotărască soarta lor, de azi înainte şi pentru totdeauna se uneşte cu mama sa, România”.

“Suntem frați și o știm cu toții! Dincolo de istorie, geopolitică și educația rusofilă care a dorit să umple creierele fraților de peste Prut de toxine, de temeri, ochii lor privesc, căci așa le spune inima, către Vest. SUNTEM FRAȚI! Către Vest este Patria și este Uniunea Europeană. Nu vom abandona niciodată Basarabia! Relația cu România este tot mai consolidată și pentru prima oară, după 30 de ani de speranțe dinamitate de administrația de peste Prut, Bucureștiul nu mai este considerat de Chișinău un adversar! Iar apropierea de Uniunea Europeană este garanția că nivelul de trai al fraților noștri poate crește. Sub semnul colaborării frățești, nu al terorii. La mulți ani, frați basarabeni!”, a mai scris Bogdan.

Hits: 10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *