Premierul Ciucă, la final de mandat, telefon de curtoazie cu premierul Canadei

Ciucă a vorbit la telefon cu Trudeau

Nicolae Ciucă a avut o convorbire telefonică cu Justin Trudeau, premierul Canadei, în care s-a discutat despre colaborarea în domeniile energetic și militar. Cu ocazia acestei convorbiri, Canada a primit mulțumiri din partea României pentru implicarea sa în proiectul de reabilitare a Unității 1 de la Centrala Nucleară de la Cernavodă – despre care știm că va asigura o bună parte din necesarul de energie electrică al României.

„Guvernul României mizează în continuare pe cooperarea cu companiile canadiene pentru dezvoltarea programului nuclear civil și asigurarea energiei din surse curate și sigure, precum și pe sprijinul constant al Statelor Unite ale Americii”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Tot cu ocazia acestei convorbiri telefonice, pemierul nostru a apreciat și rolul Canadei în cadrul NATO, precum și eforturile făcute de această țară pentru susține interesele legitime ale Ucrainei în fața agresiunii ruse și pentru a sprijini Republica Moldova în același context.

„Relațiile deosebite dintre România și Canada se bazează pe colaborarea tradițională din domeniul energiei și pe valorile comune pe care le împărtășim ca membri ai Alianței Nord-Atlantice”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul român l-a invitat pe premierul canadian să viziteze România pentru a consolida legăturile economice și sociale dintre cele două țări. Sperăm că a transmis și încurajări pentru Bianca Andreescu, preferata noastră la tenis, după Simona Halep.

Hits: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *