Opoziția minoritară din Suedia a anunțat că nu susține aderarea României la Schengen, dar guvernul suedez nu se împotrivește aderării

Într-un demers propriu, opoziția din Suedia a anunțat că nu privește cu ochi buni aderarea României la Schengen. Dar acest lucru nu influențează politica de stat a Suediei. Noul premier suedez și guvernul susțin aderarea României la Schengen. Nu este obligatoriu ca actuala majoritate să țină cont de opinia opoziției social-democrate, parte a familiei socialiștilor europeni. Continuă discuțiile și demersurile politice și diplomatice pentru aderarea României la Schengen. Amintim că Președintele Iohannis a avut vineri o întrevedere cu Președintele Macron, în care Franța a reiterat susținerea puternică pentru aderarea României la spațiul Schengen. La reuniunea de joi a Comisiei pentru justiție din Parlamentul suedez, noul guvern a prezentat o propunere prin care Suedia sprijină aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen. Partidul Social Democrat, care și-a manifestat reticența față de aderarea României, Bulgariei și Croației la spațiul Schengen, face parte din PES, familia socialiștilor europeni.
La întâlnirea de vineri cu președintele Macron, președintele Iohannis a reiterat că Franța este un susținător al României în vederea aderării la Schengen și i-a mulțumit omologului francez pentru tot sprijinul. Șeful statului a ținut să precizeze că România este pregătită să adere, fapt confirmat de rezultatele pozitive ale ultimei evaluări.

Hits: 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *