Nicolae Ciucă anunță pedepse dure pentru traficanții de droguri și urgența combaterii consumului în rândul tinerilor

Într-o declarație făcută în ziua deschiderii noului an școlar, premierul Nicolae Ciucă a anunțat măsuri dure împotriva traficanților de droguri, subliniind importanța includerii subiectului consumului de droguri în agenda ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Ciucă a subliniat că este necesar să se discute această problemă, deoarece nu se referă doar la consumul de droguri în sine, ci și la întregul lanț al traficului ilegal, începând de la intrarea substanțelor în țară până la distribuția lor către cei care au căzut pradă acestui pericol. Demersul presupune o colaborare strânsă între toate instituțiile statului pentru a verifica, controla și combate eficient acest fenomen.

„Este necesar acest lucru, pentru că aici nu discutăm doar de ceea ce se întâmplă pe veriga finală şi anume consumul de droguri. Faptul că domnul preşedinte consideră că este un subiect pentru agenda CSAT, înseamnă că toate instituţiile statului trebuie să se implice astfel încât tot lanţul, de la intrarea în ţară până când ajunge la cei care, din păcate, au căzut pradă acestui flagel, trebuie verificat şi trebuie controlat şi trebuie combătut de toate instituţiile statului” – a declarat Nicolae Ciucă în timpul festivității de deschidere a anului școlar la două licee tehnologice din județul Alba.

Hits: 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *